Hopp til hovedinnhold

Skjelstadmark Bygdekvinnelag

Vårtur til Hammer Planteskole

Skjelstadmark Bygdekvinnelag dro onsdag 5.mai på besøk til Hammer planteskole og hagesenter. Først fortalte eier Kjell Erik Hammer om driften av hagesenteret. De har over 6000 forskjellige arter, mange av de er dyrket frem selv. På grunn av det store utvalget, har de kunder fra langt sør til langt nord i landet. 
Når det gjelder trender i hageverden, kunne Kjell Erik fortelle at alt spiselig er skikkelig i vinden. Folk ser på TV-program og etterspør gjerne plantesorter de har sett der. 
Kunder etterspør planter fra midten av april, og da gjelder det å ha det meste klart, selv om vær og temperatur ikke tilsier at det er plantesesong. Uansett er grunnarbeidet en viktig faktor for å lykkes. Snu jord, bland hard, leirete jord med sand for å tilføre luft til røtter og gi drenering, tilfør næringsstoffer og vann, så har man kommet langt. Jord i krukker bør byttes hvert år. 
Så fikk vi en grundig innførin i beskjæring av frukttrær. Karl Erik sa at frukttrær er som barn og en hundevalp; de må formes som ung. 

Etter mange nyttige tips og litt handling, samlet noen av bygdekvinnene seg i prestegårdshagen for sosialt samvær.