Hopp til hovedinnhold

Sparbu Bygdekvinnelag

Liv Marit Idsø og Aase Bardal
Samtalen med Eina Hermann
Utstilling på biblioteket om øko-uka

Bokkvelder i øko-uka

Aase Bardal og Eina Hermann er to av kvinnene vi kan lese om i boka Utkantkvinne. Forfatter Liv Marit Idsø og fotograf Renate Giskås Brønstad deltok på to bokkvelder i øko-uka. Bibliotekene i Inderøy og Steinkjer, Sparbu Bygdekvinnelag og Fylkesmannen i Trøndelag stod bak arrangementene.

Utkantkvinne er en del av den norske kvinnehistoria fra mellom- og etterkrigstida, fortalt av 12 kvinner fra Nord-Trøndelag. De 12 kvinnene er alle oppvokst på bygda, men har ulik bakgrunn.
Aase Bardal fra Sandvollan er en av kvinnene. Hun har gjort en stor innsats for bygdekvinnelaget i bygda gjennom alle år, i tillegg til å være en aktiv og travel bonde.
Eina Ludmila Solberg Hermann bor i Sparbu. Eina har morslekta si fra Russland, og har brukt mye tid og krefter på lokalhistorisk arbeid i Sparbu historielag og på Egge museum.
Forfatter Liv Marit Idsø oppfordrer alle kvinner til å skrive ned sin historie. Det er viktig for å forstå historien, utviklinga i lokalsamfunnene og er kjære minner for familie og slekt.