Baking av brød i bakerovn🔥
Kom mai du skjønne milde🌱
Den 9. og 10. mai var vi en liten gjeng som var samlet i Bryggerhuskjelleren på Stokke Bygdetun, midt i de grønne skoger, for å bake brød i bakerovn.
Vi møttes fredags kveld hvor vi fyrte i bakerovnen og satte to ulike brøddeiger - deig til valnøttbrød og deig til landbrød.
Lørdag morgen møttes vi igjen hvor vi satte en ny fyring med ved i bakerovnen før vi bakte ut brødene. Etterpå satte vi en stor bolledeig som skulle bli til deilige skillingsboller.
I påvente at baksten skulle heve, gikk vi en "Grønn Tur" i Bokemoa og omegn. Turen var ikke så lang, kun 3 km, men ble allikevel en hyggelig tur og en liten avveksling fra bakingen.
De grønne turene - Sandefjord kommune
I bryggerhuskjelleren hadde baksten i mellomtiden hevet til det dobbelte, og ble satt inn i bakerovnen umiddelbart.
Brødene ble først stekt, før skillingsbollene ble satt til steking. 20 minutter senere kunne vi ta ut 70 gyldne skillingboller som smakte fortreffelig!
Det ble vellykket bakst og en veldig hyggelig helgaktivitet nå i mai...🌿
PS: Send oss gjerne en epost hvis du vil være med å bake en helg. Så finner vi en egnet dato.