Nøysomhet og husholdering før og nå - ved Inger Lise Fevang Jensen
Torsdag 14. mars arrangerte Sandar bondekvinnelag og Stokke bygdekvinnelag foredrag om nøysomhet og husholdering før og nå, og veien videre mot halveringsmålet for matsvinn i 2030.
Inger Lise Fevang Jensen, tidligere mat og helselærer i bla ungdomsskolen, kom med faktatall om matsvinn.
Hun fortalt at målet for nøysomhetsprosjektet er å redusere matsvinnet med 50 % i løpet av 6 år. Om økonomiske tap på flere milliarder ved kasting av mat, at gruppen som kaster mest mat er de med høyest og lavest inntekt. Hun opplyste også hvor mange kilo mat vi mennesker i gjennomsnitt kaster hvert år, som var ca. 75 kilo pr. innbygger. Dette er et økonomisk tap på 20 milliarder, men også et stort klimaproblem!
Pensjonister og de som dyrker maten selv er mest nøysomme og flinkest til å spise opp maten og evt. restene.
Et interessant og veldig aktuelt tema. Så får vi se om vi klarer å få redusert matsvinnet frem til 2030. Her kan vi alle gjøre små grep i hverdagen😃