Tradisjonsmat på Litlabø Mottak. 27.9.2025
På Litlabø mottak bor det ca 30 enslige unge flyktninger. De er i alderen 15-18 år. De må selv lage sin egen mat, og vi var invitert til å komme og lære de å lage billig sunn middag.
Vi hadde tenkt ut at de kunne få lage seg seifilet med raspede gulrøtter, ovnsbakte poteter og raspet gulrot. De fikk også lage lapskaus av frossen lapskausblanding og røkte kyllingpølser. Til dessert fikk de lage lappekaker.
Kommunikasjonen ble som ventet vanskelig, da vi ikke har noe felles språk. Mange av ungdommene likte å hjelpe til, og gjorde en god jobb. Men å lære dem om å handle billig og samtidig næringsrikt, ble vanskelig. Når maten var ferdig, laget vi langbord og alle kunne sitte sammen og spise. De spiste godt, og likte maten.
Ungdommene ville ikke bli tatt bilde av, og det er viktig å respektere.