På julemøtet reiste vi tilbake til 1600-tallet
På julemøtet var rundt 25 medlemmer samlet i kirkestua til Asak kirke, og denne gangen hadde vi også invitert gjester fra Idd og Enningdalen Bygdekvinnelag. Temaet var 1600-tallet hvor vi lærte om tidsriktig mat- og kleskultur.
Det var en engasjert Anita Warberg som presenterte typiske matretter fra 1600-tallet hvor korn, melk, skogsbær og rotvekster var viktige ingredienser. Vi lærte om hvordan tvare ble brukt til å stampe grøten slik at den ble seig og mettende for datidens korn uten glutenholdig hvete. Sammen med mannen, Helge Warberg, fikk vi også presentert tidsriktige klesdrakter fra den tiden.
Temaet var valgt i forbindelse med forberedelsene som pågår frem til Uddaspillet neste juni.
Etter foredraget ble det servert deilig juletallerken fra Bjørnstad Catering og riskrem med bringebærsaus fra Askim Frukt- og Bærpresseri. Selvsagt avsluttet vi med loddsalg til kaffen.