Hopp til hovedinnhold

Ullensaker Bygdekvinnelag

Ved "Fabrikkjentene"

Her var det hoppbakke. Kong Olav skal ha hoppet der.

Christiania Spigerverk

Glimt av Akerselva

Ved statuen av Oskar Braaten

Hønse-Lovisas hus

Aamodt Bru

Her er vi framme ved nåtidas byggestil

Nedre Foss Gård

Sommertur langs Akerselva.


Lørdag 11. august 2018.  Ullensaker Bygdekvinnelag på sommertur langs Akerselva med guide Marit Lund (som har vokst opp i Ullensaker).


I godt sommervær – etter en vindfull og våt fredag- ankom vi, 25 i tallet, Kjelsås stasjon.

Langs Akerselva som går fra Maridalsvannet til Vaterland i Oslo sentrum er det mye industrihistorie, fossekraft og rekreasjonsområder.  Vi møtte mange med barnevogn, mange på sykkel, joggere, turgåere, noen på skatebrett med og uten hund.  Noen fisket og noen badet.  Ender koste seg i elva.

Marit «tok« oss med til en annen tid langs elva.  Fabrikkjentene jobbet fra kl seks til seks på hverdagene.  På lørdag fikk de bade i et av de store karene hvor de farget tøy.  Der var også Christiania Spigerverk og Bjølsen Valsemølle.

I Nydalen hos «Godt Brød» ble vi servert kaffe og en brødskive med godt pålegg.

Turen gikk videre mot Grünerløkka.  Hele veien langs Akerselva er det gammel  historie og Marit var som en bok, når vi hadde et spørsmål bare «bladde» hun fram svaret. 

På Nedre Foss Gård spiste vi Brunsj.  Det ble servert i alle fall 8 forskjellige retter.  Jeg husker den siste, desserten, svele med rørt jordbær og kefiris. Godt!

Etter en fantastisk dag med mye gammel kulturhistorie gikk turen hjem igjen.  Marit var en super guide.  Randi og Mette som hadde lagt opp turen har virkelig gjort en kjempegod jobb.  Tusen takk! Og jeg går gjerne turen om igjen.