Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Høstens første møte ble på Holt gård 30. sept 2024

Prøvesmaking og kaffe med kanelsnurr

19 stk møtte opp til smaksprøver og presentasjon av produkter på Holt Gård 30.9.24. Et nytt medlem og en ny ble ønsket velkommen.
Rachel og Mathilde ønsket oss velkommen.

Roar og Rachel har drevet Holt på 34 år, nå er yngste sønn Martin og hans kjæreste Mathilde vært med i drifta de siste åra og planen er at de skal overta.

På det meste 8 melkende kyr, det ystes to dager i uka og blir raskt utsolgt.
10 dekar kjøkkenhage med 100 deleiere. Forhåndsbetaling i februar, innlagt dugnader, informasjons møter og beskjeder gjennom sesongen på hvilke grønnsaker som er klare for høsting.

Kyr, noen sau med lam, ei grisepurke, høner, et påfugl par, et andepar og endelig et kull kattunger.

Et tett samarbeid med Efferus, Robin Leeber, driver med permakultur. Årsfaste hager der man kan høste i forskjellige sjikt tre/busk/staude/bakken.

Involvert i oppstart av Revetalhagen, parsell bruk. 

I kveld serveres:
Lager- fast gulost, kimchi, sauerkraut, syltet squash, tomat chutney, solbærsyltetøy, vaniljeis og kanelsnurrer fra bakerovnen.

20.9 Anne Jorunn og Olaug var på inspirasjons kurs, info om Nøysom og framvisning av bygdekvinnelags genseren

Referent Tove Skautvedt Sæthre

 

Hjelp oss gjerne med div grønnsaker til søndagens Høsttakkegudstjeneste.

vi takket pent for oss og gikk ut i nattemørket.