Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Møte med tema «Trafikksikkerhetsarbeidet i Norge»

Møte på Dalheim 27.02.2023 med hele 27 personer til stede. 5 damer fra Nykirke til dette «fellesmøtet».
Tor Egil Syvertsen fra Trygg Trafikk holdt et fengende foredrag om hva som gjøres for at vi er sikrere på vegen og at ulykkestallene har gått ned over 10-år - fram til nå! Det er ikke noe svar på hvorfor dødstall/alvorlig skadde gikk opp i 2022. Vi var best i verden i 2021 medunder 100 drepte ❤️

Leder Jorunn Kjærnes ønsket alle velkommen - både kvinner og menn! Syvertsen fikk ordet, fortalte om sin bakgrunn (40 år i politiet) og flere andre engasjement. Han jobber i Trygg Trafikk, men er lønner av Fylkeskommunen. Område 23 kommuner i Vestfold og Telemark som nå alle er sertifisert som trafikksikre kommuner.

Det må være samhandling om trafikksikkerhet! Følg trafikkreglene! Nesten umulig å aldri bryte noen. Tanker og uoppmerksomhet er vi alle innom. Trafikkmønsteret er komplekst i dag. Biler over alt. Samspillet mellom alle vi som ferdes i trafikken, fra små barn til veltrente trailersjåfører! Vi må ha respekt for reglene. Barn og voksne i bil er godt sikret. Alkotest i alle biler kan bli et nytt krav. Vi har en nullvisjon, men det er umulig å oppnå. Men vi kan ikke godta at noen må dø…. Delmål. Syvertsen snakket positivt om god trafikkopplæring i dag. Men oppmuntret til å snakke trafikksikkerhet i lag og foreninger! Også om hvor viktig det er at kommunelegen og fastlegen tar ansvar for hvor lenge vi eldre er kvalifisert til å kjøre. Tenk syn, hørsel, reaksjon. Og ikke minst syke med Alzheimer e.l.👍🥰 Leder overrakte matboka vår, en bitteliten takk for et engasjerende foredrag. 😊🚲🏍️🚗🚜

vertinnene Ingegjerd Backe og Ellen Gjerpe Hansen serverte kaker og kaffe.
Vi minnet om neste møte som gjester hos Nykirke Bygdekvinnelag 20.03.2023 kl 1830. Da kommer Husfliden i Holmestrand og viser vårens klassiske antrekk.

Tove deltok på Bygdekvinner på lading 4. februar. Anne Jorunn, Torhild, Jorunn og Tove deltok på Jentekveld som Bondelaget arrangerte. Torhild og Jorunn deltar på VBKs årsmøte 15. mars. Tove refererte fra forrige møte. 
Leder takket for fremmøte og ba alle kjøre pent hjem!