Skjærgaarden Gartneri fortalte om seg og sitt.....

Bjørge Madsen fortalte om hvordan de driver fram den spesielle skjærgårdsløken som har fått spesialmerke fra Matmerk.

Synd at vi var bare 12 stk på møtet 23. februar 2016 der Bjørge Madsen fra Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand fortalte rundt tema "Levende jord". Om hvordan de hadde bedret jordstrukturen for å kunne dyrke grønnsaker år etter år. Kompost er tingen! Nå er de en nisjebedrift som dyrker løk, kruspersille, dill og bladpersille. Tidligere var det ulike grønnsaker, men etterhvert har de spesialisert seg. Det er over 30 ansatte der i sesongen - mange kommer igjen år etter år og er dyktige fagfolk. De selger både direkte og via Bama. De komposterer alt avfall som brukes på jordet. De har allerede sådd og regner med utplanting ca 30. mars.

Dagen etter de var hos oss hadde de besøk av landsbruksminister Jan Georg Dale som fikk æren av å markere åpningen av årets vekstsesong for vårløk og skjærgårdsløk. Se bilde. Der er 2,5 mill småplanter klare i veksthuset til Kristin Stenersen og Bjørge Madsen.

Dette var veldig interessant. Mange spørsmål ble stilt og besvart. Som takk ble det overrakt Vestfold Bygdekvinnelags kokebok "Fra Vestfolds spiskammers". Jorunn Kjærnes ledet møtet og refererte fra temadag på Karljohansvern der hovedtema var matmerking og turglede. Det var også guidet tur på Karljohansvern og informasjon om hvordan flyktningmottaket i Horten kommunen var organisert. Vi hadde utlodning av vårblomster og servering av kaffe/te og kaker. Takk til vertinnene Ingegjerd Backe og Inger Langklep.

Neste møte er "Spinning av ull" på Grette hos Solveig Thom.
Men husk også tur til gapahuken på Hem fra Dalheim palmesøndag 20. mars. Alt er åpent for alle. Mat og drikke tas med på tur.

Filer: 
Bli medlem