Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Torunn Døvik
Fra 1948
Torunn
Litt kaker igjen….

Sterk og Stødig ved Torunn Døvik


Møte på Dalheim 29.03.2022 med 16 deltakere. 
Dessverre måtte Olav Døvik melde forfall, men vi prøver igjen en annen gang!

Leder Jorunn Kjærnes ønsket velkommen og vi sang "Sov du vesle spire ung". Kaldt i dag!

Deretter fikk Torunn ordet. Hun fortalte at Sterk og Stødig er støttet av Helsedirektoratet og at det er støtte over Statsbudsjettet. Det er et fallforebyggende program med fokus på bevegelse, kondisjon, styrke og balanse. Instruktørene får kurs, men jobben gjøres frivillig. Det trengs flere frivillige aktører. På Re helsehus er det kun en gruppe A 30 stk, men gledelig er at så godt som halvparten er menn! 
Det er viktig å trene/bevege seg etter evne. Det holder sykdom på en viss avstand. Alt er viktig - litt eller mye. En fin og enkel balansetrening er å stå med føttene på rekke. Bytt fot. Neste er å balansere på en fot. Fin trening er også å sitte på balanseball - og du behøver ikke løfte bena for at denne øvelsen skal være fin for korsryggen!

Å røre seg litt etter måltidet er lurt! Da lagrer ikke fettet seg så lett rundt innvollene (og midjen)!
150 min med moderat intensitet (kan snakke) pr uke er et mål. Høy intensitet (korte svar) - da holder det med halve tida. En kombinasjon er nok best, og å gå tur i terreng er kjempebra. Og ta litt styrke og balanse foran TV'n etterpå! 
leder tok også opp innspill om 4H leir på Dalheim ved St.Hans. Vi har ingen som ønsker å være vakt. Flyktningsituasjonen og tema beredskap og skolemåltid ble også nevnt.

vi minnet om neste møte og turer i april. Så får vi håpe noen vil delta.

vertinner ble takket, utlodning foretatt og ellers minnet vi om hyggetreff torsdag 31. mars.

Til avslutning sang vi "Alle fugler", en kjent og kjær sang om de kjente vårfuglene våre! 👍🥰