Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Jorun Ouff, Ole Kjærnes og Odd Ouff
Olav Døvik og gjest Olav Skautvedt sæthre
Bløtkake og nøttekaker
Ingegjerd Backe, Ole Kjærnes og Odd Ouff

Journalist Olav Døvik - og gjest Olav Skautvedt Sæthre

Berit Sæthre og Britt Sjuve

Snitter serveres. Jorun Ouff, Ole Kjærnes, Odd Ouff

Bløtkake og nøttekaker

Inger Langklep, Torhild Heide-Bjørndal, Britt Sjuve og Berit Sæthre,

Ingegjerd Bachelor, Ole Kjærnes, Odd Ouff

Ole og Torunn Døvik

Ellen Gjerpe Hansen, Ragnar Backe

Jorun Ouff og Eva Ouff

Tore Hem, Karin Haughem, Marit Eikeberg

Toril heide-Bjørndal og Inger Langklep

Jorunn Kjærnes og Tove Skautvedt Sæthre

Jorunn Kjærnes og Tove Skautvedt Sæthre

Jorunn og Tove

Ellen Gjerpe Hansen og Torunn Døvik var vertinner

Vertinnene Torunn Døvik og Ellen Gjerpe Hansen (med ryggen til)

UBKs 85 års jubileum med besøk av journalist i Dagsrevyen Olav Døvik.

Et hyggelig møte med kjekk journalist fra Undrumsdal markerte at UBK er 85 år 5. mars 2024.


Vi var 25 stk i kjellerstua på Dalheim denne kvelden for å høre journalist Olav Døvik fra Undrumsdal og Dagsrevyen fortelle om sitt virke.

Jorunn Kjærnes ønsket velkommen og vi sang bursdagssangen for laget vårt som blir 85 år 5. mars dette året - og for Ingegjerd Backe som ble 86 år i går. 
Olav Døvik har jobbet i Dagsrevyen i snart 20 år. Han begynte først i byggfag, men pga knekt håndledd skiftet han karrierevei! I motsetning til andre på  journalisthøyskolen hadde han aldri skrevet noe seriøst - bare «tull». Han hadde praksis i NRK Vestfold, en liten redaksjon, så han fikk prøve litt av alt. Han sendte direkte for første gang fra minnegudstjeneste i Tønsberg Domkirke. 
olav begynte som vikar i Dagsrevyen i 2006. Første gang ser det ut som en maurtue der alle springer rundt og har hver sin oppgave. Olav er nå med i en krimgruppe og en gravegruppe. Har bedre tid på hver sak. Han var tidlig på’n og dekket terrorangrepet i Oslo og jobbet med det framover det neste året. Fikk mer enn nok av det….Da var det godt å jobbe i sporten en stund!

Kona Guri gikk fra vikar i NRK til korrespondent i Berlin i 4 år. De jobbet tett en periode, fulgte migranbølgen tett. Nå jobber hun med utenrikssaker og han med innenrikssaker. Stort sett i turnus og etter en plan - bortsett fra i sommerferien da det alltid skjer noe ekstra.

Med dagens teknologi er det mulig å være «en manns team» som sender live fra hvorsomhelst! Hele Dagsrevyen går direkte. Programlederne er gode på å dekke over.

Værvarsom-plakaten ligger i bunn for all journalistikk. Pressens faglige utvalg, et organ man kan bli klaget inn for om noen mener man har brutt de etiske retningslinjene. NRK er i en særstilling også i verden, som statskanal med så stor oppslutning. 
olav Døvik fikk boka «Godt drikke» som takk for besøket.

Det ble servert snitter og bløtkake/nøttekaker til bursdagsgjestene og Berit Sæthre leste en hilsen til laget i anledning 85 års jubileumet. Vertinnene Ellen Gjerpe Hansen og Torunn Døvik hadde dekket bord og sto for serveringen. Mange gaver/gevinster fra de fremmøtte ble loddet ut.

Og Jorunn Kjærnes takket alle for de kom og ønsket vel hjem.

(Referat av Tove Skautvedt Sæthre)