Hopp til hovedinnhold

Undrumsdal Bygdekvinnelag

Leder Lene Bråtejordet
Leder NBK Jorunn Henriksen
Hvorfor bygdekvinne
Torhild Heide-Bjørndal fra UBK
Spiskammerprisen tildelt disse
Karin Langaas, Bondelaget. Fra Undrumsdal
Medlemmer til stede
Spiskammerpris 1
Spiskammerpris 2
Arbeidsplan
Frukt- og kakebord

VBKs årsmøte på Skjeestua 15.03.2023

Thorhild Heide-Bjørndal og Jorunn Kjærnes var tilstede fra Undrumsdal Bygdekvinnelag sammen med 55 andre fra Vestfold og NBK leder Jorunn Henriksen. Bondelaget stilte med kjente Karin Langaas fra Undrumsdal og bygdeungdomslaget hadde tre representanter ti stede.

Det ble et hyggelig møte med vanlige årsmøtesaker som ble ledet av Torunn Solberg (tidligere leder i VBK og lærer ved Solerød skole her i Undrumsdal. Leder gjennomgikk året som var gått med vekt på rekruttering, julekalendersalget og glede over bruk av vår nye logo. Leder i NBK var kanskje litt oppgitt over nye anbefalinger om mat som innbefatter mye annet enn det vi dyrker i nærheten. Hun oppfordret til å kjøpe og spise det vi har ! Og det er mye å ta av i Undrumsdal, Våle og Ramnes for å holde oss til de nærmeste 🌾🍀. Samarbeid om arrangementer gikk igjen . Da blir vi sett! Bruk roll-up’n vår! De skal forresten satse på en oppdatering i løpet av året! Det er mye aktivitet i landet, men medlemstallet stiger ikke, selv om Vestfold der viste +50 fra 2021 til 2022! 👍 Mange har ikke betalt kontingenten….. Viste til problemer med å logge inn på «min side». Glemt passord kan benyttes ved vansker med innlogging. Det var også en oppdatering av medlemsregister som visstnok ikke var problemfritt…..

spiskammerprisen ble tildelt Bjune gårdsdrift og Søndre Ramnes gård. Link og omtale på innlegg til Vestfold bygdekvinnelag. 
Regnskap og budsjett ble gjennomgått, samt arbeidsplan for 2023. Se bilde. Julekalenderen hadde gitt et godt resultat - også økonomisk. Fått mye skryt av fine gevinster 🤗👨‍🌾

Jordvern og samarbeid samt bruk av norsk mat ble trukket fram av representanter fra Bondelaget og Bygdeungdomslaget. Sistnevnte ønsket også hjelp ved sitt arrangement.

Angående godtgjørelser vil det bli godtgjort med kr 1000 ved behov for fri fra lønner arbeid en hel dag (aktuelt ved NBKs landsmøte). Styrets medlemmer må også møte på minst 3/4 av møtene for å få godtgjørelse.

Lene Bråtejorde (leder), Åse Marie Holm (sekretær) og Gerd E. Helgeland (styremedlem) tok alle gjenvalg for 1/2 år. Tove Moland (nestleder) og Helene Flo Kjennerud (kasserer) var ikke på valg.

I 1924/25 er Undrumsdal i valgkomiteen sammen med Sande og Tjølling. Dessuten Ramnes, Lardal og Vassås og Hof som har et år igjen.

Blomsteroverrekkelser og takketaler. 
Det ble servert karbonade når vi kom og kaker/frukt i pausen. 🎂🍎🍐🍊🍌🍪🍩🥮