Månedens suppe
Vi fortsetter vår serie med månedens suppe. Suppe er enkelt, godt og mettende, en utmerket måte å bruke opp rester på og kan varieres i det uante.
Denne måneden går vi for kyllingsuppe med litt ekstra krydder.
Kyllingsuppe med ingefær og chilli
1/2(eller 1 hel, alt etter smak) rød chili
3 båter hvitløk
Ca. 1ss nøytral olje
1 1/2 liter kyllingkraft(vatn og terning)
2 stjerneanis
0,5 sitrongress (kan erstattes med lime eller sitron hvis du ikke får tak i sitrongress )
2 ss revet ingefær
3 gulrot
3 små løk
Litt hodekål?
Ca. 400 g kalkunkjøttrester. Har du rester av kalkunkjøtt (evt. kylling)? Det er supert til denne suppa.
Start med å frese finhakker hvitløk og chili i olje i en kasserolle. Hell oppi kyllingkraft. Ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Etter et oppkok, skru ned varmen og la det trekke mens du gjør klar resten. Ha gulrotskiver/-strimler, tynne løkskiver/-båter og kjøttbiter i krafta. Er glad i grønnsaker, så finsnitt en liten skalk med hodekål og ha i.
Kom opp og la det småkoke noen minutter til alt er varmt. Smak til med salt og pepper.
Server focaccia eller et godt brød til.