Hopp til hovedinnhold

Vestby Bygdekvinnelag

Førjulshygge med flatbrødbakst

Det er fjerde året på rad at damene i Vestby Bygdekvinnelag lager flatbrød til jul. Dette er et populært og sosialt tiltak.

Det skal sies at laget er så heldige å ha Helga Haglerød som er pensjonert husstellærer. Hun har funnet frem til to gode oppskrifter på deig, og hun er til og med så snill at hun lager deigen ferdig hjemme på forhånd. Dermed er det bare å finne frem takkene, bakstepinnen, kjevle og forkle for damene som skal steke flatbrød. Seks takker er i full drift denne kvelden og det kjevles så melet fyker til alle kanter. Helga sitt tips er å bruke godt med mel slik at leiven ikke sitter fast i underlaget. Som underlag fungerer for eksempel markisestoff eller seilduk godt - et tips å ta med seg. 

Praten gikk om løst og fast, og visst hadde damene det hyggelig. Midtveis var det kaffepause med kake og kaffe. Lange pausen ble det ikke, for det hadde ikke damene tid til. Da kvelden var omme, var alle fornøyde over kveldens innsats, og jammen begynner vi å bli gode på å kjevle også. Disse flatbrødkveldene er alltid populære, og allerede i dag, onsdag, er neste pulje klar. Dermed skulle flatbrødbaksen være i boks, enten den skal brukes til sodd eller i mølje.