4 årstider - 4 turer - Høst

Høsttur til Tretterota

Vestre Toten Bygdekvinnelag

 Familietur til Tretterota

25. september 2016

 

Det var gråvær på morgenen, men været bedret seg og sola tittet fram. Dette var «høstturen» og tur nummer 4 i rekken «fire årstider – fire turer». Vestre Toten Bygdekvinnelag var arrangør og stilte med kjøring for nye landsmenn. Noen timer på Tretterota samlet drøyt 50 små og store pluss noen firbente også. Den yngste turgåeren var ei jente på bare 2 år. Hun hadde gått nesten hele turen selv! Imponerende!

På Tretterota er det et inngjerdet område, og her har Åsløypas venner satt opp en stor, fin gapahuk og her er det både skåle og do. Et par i laget tok seg en tur utafor gjerdet og plukket stor, fin tyttebær! Litt blåbær var det også! Det hadde jo ikke vært kuldegrader om natta enda!

Noen av bygdekvinnene hadde tatt med kara sine! Kara laget bål og var behjelpelige med å bære det som skulle serveres, så takk til sherpaene! I tillegg til gapahuken var det flere bord med benker, så det var trafikk og servering i flere timer. Denne gangen var det gruppe nr. 2 under ledelse av Anne Mette Kvaalen som hadde ansvaret for opplegg og gjennomføring. De hadde stekt «hauger og lass» med kjempegode havrevafler, de hadde med kaffe og boller og nydelig trollkrem. Trollkremen ble mottatt med nostalgi av mange, mens noen nok syntes den nok var litt sur. Til vaflene ble det servert blåbær- og plommesyltetøy, kaffe, te og hjemmelaget saft. Vaflene fikk bein å gå på! De firbente, med høy snuteføring, fikk smake de og.

En av våre nye landsmenn var veldig takknemlig for at han ble invitert med på turen. Ellers hadde han bare sittet og sturet hjemme alene på hybelen hele dagen, sa han. Han storkoste seg med vafler og kaffe og noen å snakke med og bli kjent med. Et par av ungdommene begynte å «godblunke» til hverandre. Koselig det!

I gjesteboka på Tretterota, som nå er den 8. boka i rekken, var det mange fine hilsener og kommentarer fra folk som har vært der før oss. Da vi forlot gapahuken var det fylt ut et par sider til i boka!

Folket koste seg i finværet og kunne nyte utsikta over 7 blåner og 5 prestegjeld! Dere som ikke har vært på Tretterota: Ta dere en vandretur dit, dere vil ikke angre! Det er bare å kjøre Sagvollvegen og ta av på Skjellerudvegen ved Saga (ca. 4 km fra Raufoss sentrum) og deretter første veg til høyre, Østlienvegen. Kjør til parkering like etter bebyggelsen og følg blå løype. Turen er på snaut 2 km. Veldig fint turterreng og fin sti. God tur!

Referat ved Borghild

NBK og "Bygda i bevegelse" - 4 turer, 4 årstider med Vestre Toten Bygdekvinnelag
Bli medlem