4 årstider - 4 turer - Sommer

Familiekveld ved Steffensrudtjernet

Vestre Toten Bygdekvinnelag

 Familiekveld med vandring rundt Steffensrudtjernet

15. august 2016

 

Værgudene sørget for den fineste kvelden på lenge. Vestre Toten Bygdekvinnelag har god kontakt med Frivilligsentralen og 7 “frivillige” stilte med kjøring og som støttekontakter for innvandrerfamilier. Det kom 50 «vandrere». Dette var tur nummer 3 i rekken «fire årstider – fire turer» og ble virkelig en fin sommertur! Alt var gratis for de som kom.

 

Anne Elisabet og Arne Nielsen hadde planlagt og forberedt grundig! Det var gjort i stand med fyr på åren i gamma og parafinlykter på alle bord. Det var pyntet med rognebærkviser og ei stor krukke med vakre strå (6-raders bygg).  Det var fyr på grillen ute og rikelig med bord og benker. Fra bygdekvinnelaget var det gruppe 3 som hadde ansvaret denne gang.

 

Vandringa startet ved Seffensrud, så ruslet vi ned til det vakre tjernet og fortsatte innom «Kilden». Kilden er en vannkilde som står og renner bestandig. Det skal visstnok være en ungdomskilde, og mange av vi godt voksne bygdekvinnelagmedlemmene tok både ett glass og to, mens ungdommene var litt mer forsiktige. Var de redd de skulle bli barn igjen kanskje? Vannet var i alle fall kaldt og friskt. Anne Elisabet og Arne brukte moped på stykker av runden, og Arne tok med seg små passasjerer på mopedtur! Skal si det var populært! Det var ingen som sa nei takk da han gikk rundt og spanderte gammeldagse Smørbukk-karameller heller. Både små og store fikk smake!

 

Runden var 3-4 km og vi kom til gamma etter en times tid. Der var Jacob i full gang med grilling av  kyllingpølser og vegetarpølser med tilbehør og serverte ettersom vandrerne nådde fram. Det ble servert deilige kaker i boller og på fat, og kaffe, te og hjemmelaget saft sto på «drikkelista». Takk til alle som bidro!

Tordis med flere hadde forberedt leker for barna, så det ble sekkeløp, løping med potet på skje, ringspill, slengtau og vanlig hoppetau. Ungene hadde ikke prøvd dette før men mestret raskt både slengtau og de andre aktivitetene. Det ble en skikkelig gladkveld både for små og store og det virket som ingen hadde lyst til å gå hjem!

 

Anne Elisabeth hadde fylt bilen sin med fine leker som barnebarn hadde vokst ifra. Har mistanke om at det var mange nye ting der også (sekretærens anmerkning). Raust delte hun ut til alle ungene som hadde vært med på vandringa, enten de var 3 år eller 7 eller 13! De fikk flere gaver hver med leker og kosedyr. Gjett om det var mange overraskede unger med brede smil! På vegne av kosedyra og lekene vil jeg si med Prøysen i Teddybjørnens vise: «Og det er mye bedre enn å legges vekk et sted, med gråpapir rundt magen sin og aldri være med!». Stor takk til Anne Elisabeth og Arne og også til gruppe 3! Det ble en vellykket og fin kveld i et fargerikt fellesskap!

 

                                                                                                                      Referat ved Borghild

NBK og "Bygda i bevegelse" - 4 turer, 4 årstider med Vestre Toten Bygdekvinnelag
Bli medlem