Vinterkaffe

4 årstider - 4 turer - Vinter.

Familiedag med vinteraktiviteter på Toten Museum Stenberg

Ref. fra "Familiedag med vinteraktiviteter" på Stenberg Museum

Søndag 13. mars kl. 12 - 15

Arrangører:  Vestre Toten bygdekvinnelag

 

Familiedagen var gjort kjent via plakater på skoler, barnehager, frivilligsentralen og butikker rundt omkring i Vestre Toten. Ca 70-80 møtte fram (det var mange andre arrangementer for barn i Vestre Toten denne dagen) Ekstra hyggelig at mange av våre nye landsmenn og -kvinner og barn kom!

Det var gratis inngang og gratis parkering.

Været var bra, såvidt plussgrader, det var vindstille, oppholdsvær og rikelig med snø. Det var fint brøytede veger på Stenberg og ikke holkeføre. Fuglene hadde startet sin vårkonsert!

Vi hadde mange «stands» rundt på Stenberg. Dagen var godt forberedt: Vi har mange engasjerte og dyktige damer i laget og de fordelte seg på de ulike postene med entusiasme og innlevelse.

Leder hadde laget fine og informative plakater og skilter og pyntet med ei stor potte med perleblomster og påskeliljer ved «start». Publikum kunne gå fritt rundt på området i eget tempo.

Mange unger hadde tatt med seg akebrett og stubbski, og det var flere muligheter for å finne passe store bakker. Det gikk fort på plastski og akebrett!

På tunet på Stenberg gård fortalte Tordis om Stenberg og aktiviserte barna med å telle hus, kuler på gjerdestolper o.l. Stor interesse!

Tømmerhøggerkara hadde rigget seg til med stubbebål der de stekte flæsk. Tro det eller ei: Det er kjempegodt med stekt flæsk i kakuskive og med sirup på! Så var det stubbebål der noen laget popcorn og det var bål med kaffe i svartkjel. Gode smaksprøver på alt! Skal du lage stubbebål må du ha en stor, tørr stubbe, sage ut med motorsag et hull i midten og sage et par sprekker nedover i  stubben for å få trekk.

Tømmerhøggera hadde også rigget til så folk fikk prøve både barkespade og sag! Onga syntes det var veldig moro, og mestret raskt teknikken!

Det ble veldig populært med «skiskyting». Det var satt opp to gamle ski på høykant.  Så fikk publikum prøve seg med paintballgevær der det jo var om å gjøre å råke skiene. Flink ung instruktør, Andreas og mor som fikk med seg både gamle og unge, store og små! Det ble mange blink, men også en del bom! Moro var det uansett!

Et annet sted var det snøballkasting på ballongblinker. Det var ballonger som var hengt opp i trær, og selvfølgelig om å gjøre å sprekke ballongene. Voksne karer la sjela si i å lage harde snøballer  .....  og det minket på ballongene utover dagen!

Oppe på Øverjordet hadde noen i laget tråkket stier i snøen, med truger, for å kunne leke «sisten». Det var tråkket en litt stor sirkel i midten der det var friområde, så var det «veger» rundt sirkelen og ytterst en stor sirkel. Det ble mange fall og mye latter!

Folk koste seg og ga uttrykk for at de var kjempefornøyde med dagen og med alle de morsomme aktivitetene!

Vi i VTBK vil gjerne formidle forandringene i naturen fra vinter til vår:  Neste tur på Stenberg blir 22. mai. Møt opp!

Evaluering etterpå: Det ble en vellykket og fin dag på Stenberg for både store og små.

 

Referat ved Borghild

NBK og "Bygda i bevegelse" - 4 turer, 4 årstider med Vestre Toten Bygdekvinnelag
Bli medlem