Referat fra tur til Kistefoss og Thorbjørnsrud 1. oktober 2016

Tur til Kistefoss og Thorbjørnsrud

Vestre Toten Bygdekvinnelag

Referat fra tur til Kistefoss og Thorbjørnsrud 1. oktober

 

 

Kalenderen viste 1. oktober, men dagen kom med sol og varme! Bussen gikk fra Bøverbru skole kl 10 og vi var framme en drøy time senere. Det var 41 påmeldte. Første mål var Kistefoss museum og skulpturpark. Under bussturen fortalte Anne Mette engasjert og entusiastisk om Kistefoss og Thorbjørnsrud og kom med praktiske opplysninger i forbindelse med turen. Det ble matpause før vi gikk av bussen, med kaffe, hemlaga kakuskiver og kringle. Så fikk vi utdelt billett til museet og kunsthallen og flokken ble sluppet løs!

 

Vi kunne gå i eget tempo og se på det vi ønsket, både ute og inne. Vet ikke hva som fascinerte mest; om det var de kjempedigre tegnestiftene som var «tømt» nedover lia, eller blekkspruten, eller «Øyet» ute i elva eller annet? Kunstneren Jeppe Hein (ikke i slekt med Piet Hein) hadde laget flere av skulpturene både inne og ute i parken, og «Path of Silence» frydet alle! Den var «levende», med en labyrint av speilsøyler og «vannorgel» som vi kunne gå inn i!  Fra «Path of Silence» kunne vi se ei lita øy ute i vatnet. Der sto det et stort speil der vi så landskapet som et kjempefotografi og det samme bildet opp/ned ved siden av. Det var en herlig vandring i høstsola, ikke noe stress. Vi var der nesten 3 timer.

 

Så gikk turen videre til Thorbjørnsrud hotell. Hovedhuset var opprinnelig direktørboligen til Hadeland Glassverk. Hotellet er utbygget slik at alle rom har flott utsikt. Etter losing gjennom en labyrint av korridorer fikk vi omvisning i ysteriet og nydelige smaksprøver av både «Blå ku» og «Cheddar». «Blå sau» var ikke ferdig enda. Det er det gamle svømmebassenget på hotellet som er gjenbrukt som ysteri. De bruker bare melk fra egne kyr/søyer til ystinga, og de får 800 liter melk fra egen gård hver morgen.

 

Etter ønske fra oss fikk vi gå i parken, og rusle omkring i den store og frodige kjøkkenhagen som lå vakkert til mellom hovedhuset og Randsfjorden. Der var det urter og grønnsaker av alle slag; bl. a. gresskar, rødbeter, grønnkål, svartkål og blomkarse. De hadde ikke høstet solbæra si enda; den kunne de sikkert nytte til noe godt! Avslutningen på turen var middag på Thorbjørnsrud.

 

Turen var så fint lagt opp, så takk til Tove og Anne Mette og alle dere som hadde ansvaret for opplegget! Det er veldig avslappende med busstur! Flink sjåfår og flott buss! Vi kom akkurat hjem til Dagsrevyen!

                                                                                                                                 

Referat ved Borghild

Bli medlem