Måneskinnstur og bygda i bevegelse.
Rundt 50 fikk med seg måneskinnsturen i Vardal Bygdekvinnelags «bygda i bevegelse» ved Skistua i Vardal.Månen gjemte seg bak skyer, men små og store, unger og voksne koste seg i fint vintervær med "blå swix- føre" i lysløypa og fin gli på jordet ved Skistua.
Fullmåne var ventet, men månen gjemte seg dessverre bak skyer. Dette hindret ikke at små og store, unger og voksne koste seg i fint vintervær med "blå swix- føre" i lysløypa og fin gli på jordet ved Skistua.
Enkel turmat var lovet av arrangørene: Vandringsmannens villmarksbrød ble demonstrert, laget og spist med god appetitt. Ekstra hyggelig var det å kunne lage både deigen og brødene selv - enten på takke eller grill.
En natursti gav, i tillegg, hjernetrim til barn og voksne langs løypa!
Villmarksbrød:
Vandringsmannens villmarksbrød
Du trenger:
1 kopp fin sammalt hvete
1 kopp maismel
2 ts bakepulver
Salt og sukker etter ønske og smak
Litt vann
Slik gjør du:
Bland mel, bakepulver, salt og sukker godt (det beste er å riste alt sammen i en pose)
Slå i litt vann, og elt deigen. Ikke bruk for mye vann til å begynne med!
Del deigen i passe biter og rull den til en kule i hånden
Klem ut til runde brød på ca 1/2 cm tykkelse
Legg brødene på en forvarmet stein (eller stekepanne)
Snu etter noen minutter
Med litt erfaring ”vet” du når brødet er ferdig. Det skal være saftig i midten, og litt sprøtt på yttersiden.
Tips
Vær gnien med vannet, og ha heller i mer etter hvert om det er nødvendig.
Har du i for mye vann, ender det fort opp som røre i stedet for deig. Da er løsningen å lage luftige pannekaker.
Brødene smaker meget godt med syltetøy av sesongens rørte bær, eller en kan ”jukse” og ha med syltetøy hjemmefra.