Hopp til hovedinnhold
Guatemala: Doña Olga Agustín Aguilón  (til venstre) selger sine varer  til bygdekvinnelaget. Cesilie Aurbakken, vår generalsekretær, og Grethe Brundtland, styremedlem i sentralstyret, besøkte prosjektet vårt i Guatemala i september. Foto: Cesilie Aurbakken.

Guatemala: Doña Olga Agustín Aguilón (til venstre) selger sine varer til bygdekvinnelaget. Cesilie Aurbakken, vår generalsekretær, og Grethe Brundtland, styremedlem i sentralstyret, besøkte prosjektet vårt i Guatemala i september. Foto: Cesilie Aurbakken.

Norges Bygdekvinnelag ønsker alle en riktig god jul!

Administrasjonen i Norges Bygdekvinnelag tar juleferie fra 23. desember. Vi er tilbake 6. januar 2020. Om det er noe som haster, bare ta kontakt.

Ta kontakt med:

Ellen Krageberg, leder i Norges Bygdekvinnelag

tlf. 911 42 611

E-post: ellen@krageberg.no 

Cesilie Aurbakken, generalsekretær i Norges Bygdekvinnelag

Tlf. 970 86 879

E-post: cesilie.aurbakken@bygdekvinnelaget.no

 

Vi vil takke alle våre lokallag og fylkeslag for fantastisk innsats i 2019. Aktivitetene i lokallagene gir oss en møteplass for aktive kvinner.

Vi ønsker alle en god jul og et godt nytt år og gleder oss til å være på plass igjen i 2020.

 

Liv Spilde i Bjørgum Bygdekvinnelag serverer prim på Verdens kuleste dag. Sparebankstiftelsen inviterte samarbeidspartnere til å formidle det vi er spesialister på. Foto: Helle Cecilie Berger.

 

Jenny Myklebust, leder i Sogn og Fjordane Bygdekvinnelag har valgt ut julediktet vi ønsker å dele i år. Her forteller Jenny hvor hun valgte akkurat dette vakre diktet av Ingeborg Refling Hagen: 

Ingeborg Refling Hagen var fødd i 1895 i Stange i Hedmark og debuterte som lyrikar i 1932 etter å ha skrive romanar og noveller. Ingeborg Refling Hagen var kulturarbeidar og starta Suttung-teateret, som var ei friteatergruppe. Eg vart kjend med Ingebjørg Refling Hagen sin lyrikk som ung jente på lærarskulen på Hamar på syttitalet, og vart veldig glad i dei jordnære dikta hennar. Dette diktet som skildrar ei julefeiring som er framand for oss i dag med alt vårt overfladiske jag har følgt meg i alle år, og eg tek det fram kvart år når jula nærmar seg og vi har hatt førjulstid med overflod og mas. Diktet skildrar noko ekte og konkret, og viser oss at den ekte julegleda sit i det enkle, i tradisjonar, i minne og i samver. Når julestresset er merkbart, får tonen i dette diktet meg til å finne ro og fred og glede, og syner meg kva som eigentleg er viktig.

Med dette diktet ønskjer eg alle bygdekvinner ei god jul!

 

Fattig jul har jeg aldri hatt

For ser du vårt tre rakk i taket.

De fattige hadde en liten topp

eller et lys i en stake

 

Fattig jul var no skittent og grått

Hvor ungene ikke fikk bade.

Vi dukket i stampen en etter en

Og kleddes i julegaver.

 

Fattig jul var ei nedklemt seng

hvor halmsekken ikke var skiftet.

Vi lå på ei trone av årets halm

Og drømte at aksene glitret.

 

Fattig jul kom på sokkelabb

Så frossen i tynnslitt kjole.

Vi hadde nytt som var oppattsydd

Og linduk på julebordet.

 

Fattig jul har jeg aldri kjent

For mor hadde aladinsgaven

Og henne tjente den mektige ånd

Som henter juveler fra hagen.

                                                                       

Anton og Matja var med oss til kvelds

Så ringen vart vid omkring treet.

Fattig jul har jeg aldri kjent

Den stanset nok utafor leet.

Ingeborg Refling Hagen