Hopp til hovedinnhold
Frogn Bygdekvinnelag med pose til varaordføraren til venstre.

Frogn Bygdekvinnelag

Ski og Kråkstad Bygdekvinnelag

Ski og Kråkstad Bygdekvinnelag pakkar posar med grønsaker.

Nes og Helgøya Bygdekvinnelag

Nes og Helgøya Bygdekvinnelag

Grong Bygdekvinnelag

Grong Bygdekvinnelag

Onsøy Bygdekvinnelag har laga smaksprøver på grønsakssuppe a`la Harald Osa

Onsøy Bygdekvinnelag

Stor engasjement for norske grønsaker

Eit av årets høgdepunkt i 2017 var då meir enn 140 Bygdekvinnelag over heile landet delte ut gratis posar med norske grønsaker. Her kan du sjå nokre av bilda som lokallaga tok.

I samband med verdas matvaredag i oktober delte stolte og bilde Bygdekvinner ut poser med norske grønsaker over heile landet. Her er nokre av bilda frå dagen!

Spydeberg Bygdekvinnelag

 

 

 

 

 

 

Sandvollan Bygdekvinnelag

 

Øvre Folldal Bygdekvinnelag

 

 

Skare Bygdekvinnelag lagar lagar raudbetsuppa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gjesdal Bygdekvinnelag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blide damer frå Heskestad Bygdekvinnelag

Gjesdal Bygdekvinnelag

16. oktober er verdas matvaredag, og mål 2 i FN sine bærekraftmål sier at vi skal utrydde oppnå betre ernæring, og fremme bærekraftig landbruk innan 2030. På verdas matvaredag vil over 130 lokale Bygdekvinnelag over heile landet markere dagen utan for sine nærbutikkar. ”JA til norske grønsaker” er ein positiv aksjon for å fremme norske grønsaker.

Gartnerhallen og Bygdekvinnelaget vil fremje norske grønsaker som ei sunn og god råvare fordi:
• Grønsaker er bra for helsa, og noko av det beste ein kan gjere for å få eit sunnare liv, er å auke inntaket av grønsaker.
• Grønsaker passar til det meste, og med auka kunnskap om bruk, vert det enno lettare å ha det som ein del av sitt daglege kosthald.
• Grønsaksproduksjon har eit lågt klimaavtrykk. Det vil seie at produksjonen av norske grønsaker er positivt for miljøet.
• Mattryggleik. Noreg produserar grønsaker med så lite bruk av sprøytemiddel som mogeleg.
• Sjølvforsyning. Noreg må både i solidaritet med andre land - og for å trygge eiga befolkning, ha ein eigen matproduksjon.