Forsiden til Nordland Bygdekvinnelags Strikkekalender 2018
Forsiden til Nordland Bygdekvinnelags Strikkekalender 2018

Årets kalender får du fra Nordland Bygdekvinnelag

Vi i Norges Bygdekvinnelag ønsker alle våre medlemmer og følgere alt godt i det nye året. Hva er vel bedre enn å starte det nye året og hver nye måned med en lekker strikkeoppskrift fra nord?

Bygdekvinner landet rundt er klare til å ta fatt på et nytt år med nye håndarbeider, nye matoppskrifter, turer i skog og mark, KvinnerUT-arrangementer og alt annet våre fantastiske lokallag tilbyr nærmiljøet.

For mange familier er det en lang tradisjon med vegg-kalender, og hva er vel bedre enn både å anskaffe en lekker kalender og å støtte opp om frivilligheten i én vending. Alle oppskriftene kommer med små historier om opphavet til mønsteret, og lekre bilder. 

Denne Musken-votten dukker for eksempel opp på veggen en av månedene.

Musken-votten i klare fjord- og fjellfarger

Musken-votten i klare fjord- og fjellfarger

Mønsteret i votten er inspirert av det samiske båndet avve. Dette båndet veves, og knytes rundt samekoften som belte. Musken ligger i det lulesamiske området, og nettopp dette mønsteret har hentet fargene fra den skinnende blå og grønne fjorden og det mektige fjellet. 

Musken-votten er bare en av mange oppskrifter du får gjennom året. Hva med en Livskraft-grytelapp fra Kjeldebotn med løvetann på? Eller kanskje et deilig alpakkasjal fra Ytre Rana, inspirert og oppkalt av "rallarkokka" Anna Rebecka Hofstad? Alle strikkeoppskrifter er produsert i Bygdekvinnelokallag i Nordland, så her får du muligheten til å lage noe vakkert og originalt fra nord hver måned. 

Kontakt nilsenannmerethe@gmail.com for bestilling. 

Bli medlem