Hopp til hovedinnhold

Aust-Agder Bygdekvinnelag

Middag laget i bakerovnen

Lammestek med tilbehør + dessert og kake

Kursdeltakere i bruk av bakerovn, Kurslærere Tora og Liv

Vårt første kurs fra hefte " Gårdsmat i Bakerovn"

Gårdsmat fra Bakerovn

Bruk av ettervarmen i gamle bakerovner

Hvordan bruke ettervarmen i gamle bakerovner

En mandag i våres fikk jeg en telefon fra redaktøren i Magasinet Skog om jeg kunne demonstrere bruk av bakerovnen, Det var klart at det ville jeg, men problemet mitt var at jeg hadde ikke egnet ved til dette i hus nå. Dette prosjektet ville jo gi Aust-Agder bygdekvinnelag mye flott omtale.

Da var gode råd dyre. Tok kontakt med Tora Ottersland, som hadde vært med på prosjektet sammen med Else Rønnevig, Trond Moi. Grethe Gerhardsen Træland og meg tilbake i 1999. Etter at prosjektet var ferdig utarbeidet Aust-Agder bygdekvinnelag et oppskriftshefte med mange oppskrifter og fremgangsmåte. Og Tora hadde masse ved, så da kunne vi få demonstrert bruk av bakerovnen.

Så  ca. 14 dager senere, en lørdag kom redaktøren av "Magasinet Skog",  Roar Kirkevold og kona på besøk. til meg på Solberg. Det ble en riktig koselig lørdag hvor vi bakte mange gode brød. 20 stk. Det er det jeg har plass til i min ovn.

Legger ved artikkelen som stod i "Magasinet skog"

Det ble også en stund etterpå utarbeidet et oppskrifthefte  av Aust-Agder Bygdekvinnelag, ved Tora Ottersland, Liv Bruskeland Holm og Elisabeth. Elisabeth Darre Albretsen stod også for designet. Et kursopplegg ble også laget og som gikk over to dager. (fredag og lørdag) Alle deltakerne fikk flotte kursbevis.

Brøddeig ble satt på fredag og vi avsluttet fredagen med steking av pizza. På lørdag mens brødene stekte ble det laget elgpate`, bakte poteter, grønsaker, lammelår ,gullerotkake, bakte epler.

Når brødene var ferdige ble alle de andre rettene satt inn i ovnen samtidig. Så da var det bare å kose seg med lunsjen og vente på at middagen skulle bli ferdig.

Kursene ble veldig populære.

Artikkel fra Magasinet Skog