Hopp til hovedinnhold

Buskerud Bygdekvinnelag

Fra v.: Astri Rebnord, Fylkesleder Sølvi Jødal, Anne Østmo, Hilda Gusgaard og Anne Marie Henriksen

Hyggelig samvær.

God mat og livlig prat.

Fine dekka bord.

Bygdekvinner i trivelig lag.

Fellesmøte i Sone D, 8. februar 2017


Sone D: Tyristrand, Sognedalen, Norderhov, Ytre Ådal og Hole

Hole Bygdekvinnelag arrangerte fellesmøte for lokallag i Sone D, som består av: Tyristrand, Sognedalen, Norderhov, Ytre Ådal og Hole. Til sammen 40 personer fant veien til Hole Herredshus på Vik, onsdag 8. februar kl. 1800.  Av disse var 20 fra Hole lokallag.  Leder Sølvi Jødal ønsket velkommen til medlemmene og Ola Hoel. Sistnevnte kåserte med bilder fra Hole og omegn. Det ble en interessant time med bilder fra fjern og nær. Representanter fra alle lag fortalte kort hva lokallagene arbeider med og planlegger fremover. Bevertning, sang og loddsalg ble et lystig innslag, med jubelrop fra de som var heldige og kunne reise hjem med flotte gevinster. Kveldens netto overskudd på kr. 4000,- går i sin helhet til Hole kirke øremerket «kjøkkenet».  Takk til komiteen og styret som bidro til et vellykket arrangement.

Norges Bygdekvinnelag har fått midler fra Sparebankstiftelsen DNB til å lage en ny nettside om Norsk Tradisjonsmat. Alle lokallag i vårt langstrakte land oppfordres nå til å gå på skattejakt i kokebøker, oppskriftshefter eller lignende, og velge ut den oppskrift som de mener rangerer høyt, og er verdt å ta vare på for neste generasjon. Dette kan være en middagsrett, dessert, kake, osv. Bidraget sendes til Fylkesstyret i Buskerud. Fylkeslag, der flest lokallag sender inn en oppskrift vil få kr. 10000,- til mataktivitet. Les mer om dette på Norges Bygdekvinnelags hjemmeside.

Alle lokallagene i Sone D ønsker nye medlemmer. Du er velkommen til å møte opp på medlemsmøter hvor du kan få vite mer om hva det lokale bygdekvinnelag står for. Ta kontakt med fylkesleder.

Hilsen Fylkesleder Sølvi Jødal