Hopp til hovedinnhold

Buskerud Bygdekvinnelag

Tyristrand kulturhus

Sonemøte 7.9.22

Nydelige pynta høstbord

Med litt sprudler i glasset

Foredrag om savn

Foredrag om savn

Ivrige tilhørere

Ivrige tilhørere

Ole Petter Vaaten og leder Vibeke Ring Strandberg

Ole Petter Vaaten og leder Vibeke Ring Strandberg

Diktbok selges

Diktbok selges

Nydelige vårruller

Nydelige vårruller

Og dessert

Og dessert

Sonemøte på Tyristrand kulturhus

SONEMØTE FOR BYGDEKVINNELAGENE I SONE D – RINGERIKE OG HOLE
Tyristrand kulturhus, 7. september 2022

Tyristrand Bygdekvinnelag var vertskap for sonemøtet denne gangen.  Møtet skulle opprinnelig vært holdt i februar måned, men ble utsatt til september på grunn av korona-pandemien.

Bygdekvinnene fra Tyristrand hadde pyntet fire nydelige 8-mannsbord.  Vi var i alt 29 bygdekvinner fra Ringerike og Hole som møtte fram.  Ved ankomst fikk vi servert en frisk (kjørbar) fordrink. 

Leder i Tyristrand bygdekvinnelag, Vibeke Ring Strandberg, ønsket oss alle hjertelig velkommen.  

Deretter introduserte hun kveldens foredragsholder, Ole Petter Vaaten.  Han har høstet stor anerkjennelse for sine enkle, kloke og varme dikt-historier.   Kveldens tema var Savn.  

Før Vibeke ga ordet til Ole Petter Vaaten, leste hun opp diktet Ett er nødvendig av Hans Børli.

Ole Petter fortalte om seg selv at han er bosatt på Tyristrand. Han arbeider til daglig som lærer ved Hov ungdomsskole i Hønefoss, med ungdom som trenger et forsterket undervisningsopplegg.  Han har så langt gitt ut to bøker og er i gang med sin tredje diktsamling. 

Før Ole Petter begynte opplesning av noen av diktene sine, filosoferte han litt rundt dette med savn.  Det kan være mange måter å savne på, vi kan ha mistet noen vi er glade i.  Vi kan ha mistet kontakten med noen.  I våre digitaliserte tider, har vi selv blitt litt fjernere fra andre mennesker, når vi forsvinner ut på nettet og ned i telefonen? 

Ole Petter leste så noen av sine dikt, som han håper å få utgitt.  Vi bygdekvinner ble litt som coach for disse.  Diktene er lokalt forankret, mange er knyttet til Tyristrand og noen så lokalt som til Coop-butikken i bygda. 

Etter opplesningen takket Vibeke Ole Petter og overrakte ham en flaske Hyggevin.

Deretter introduserte hun hovedperson nr. to for kvelden, kokken Gloria Midtskogen, som vi allerede hadde hørt i sving på kjøkkenet.  Kveldens hovedrett var nylagde filippinske vårruller, ris og salat.  Til dessert, varm sjokoladefondant med is.  Aldeles nydelig mat!

Sonerepresentant i sone D, Eva Daler, fortalte kort om Inspirasjonsdagen til Buskerud Bygdekvinnelag, som er lørdag 17. september på Ek gård i Vestfossen.  Senere vil det gå ut invitasjon til å delta i Zoom-møte på nett onsdag 21. september.  Her kan også alle som ønsker delta.

Til slutt var det loddtrekning.  Vibeke gjorde gjestene oppmerksom på de to reglene som gjelder i laget:  Ingen grense for hvor mange gevinster du kan vinne, og du skal juble høyt hvis du vinner!  Og det gjorde vi!  Til slutt ønsket Vibeke alle gjestene vel hjem.

                                                                                                                   08.09.2022   Eva Daler, ref.