Hopp til hovedinnhold

Hedmark Bygdekvinnelag

Bygda i bevegelse- også i desember!

Bygdekvinnelagets nye prosjekt "Bygda i bevegelse" er i full gang. Mange lokallag har startet høsten med turer i fjell og skog, etter vei og sti, og invitert med seg hele bygda si ut på tur. Når snøen kommer blir det litt vanskeligere å komme seg fram til fots overalt, men ikke slutt med turene! Det er fortsatt mulig å gå tur etter veiene, husk refleks og ta stavene med. Er det sparkføre så ta sparken fatt. Hva med å planlegge en felles skitur i løpet av vinteren?

 

Bygdekvinnelaget i Vingelen hadde tur opp til en gapahuk forrige uke. Litt snø var kommet, men med solide sko og hodelykt ble det visstnok en flott opplevelse for de som var med. I Eidskog har de også mange gapahuker, og de besøker en ny en hver uke.

Det er forsket på at fysisk aktivitet stimulerer hjernen vår. Det bremser bl. a aldersavhengig svekkelse av hukommelsen! Det er også påvist at fysisk aktivitet kan forebygge svinn av hjernevev. I tillegg vet vi at fysisk aktivitet kan dempe mulige depresjoner og motvirke stress. Det er i alle fall helt sikkert at det har god innvirkning på humøret vårt!

Jeg har tro på uterommet som sosial møteplass. Når vi går en tur sammen med noen, så snakker vi gjerne med mange flere enn om vi sitter rolig på et møte. Hvis vi er bevisst på det, så kan vi ha som mål å snakke med f eks 5 forskjellige personer i løpet av turen! Med ei innlagt matpause kan det bli enda flere konstellasjoner og samtalepartnere. Om vi ikke snakker samme språk, så kan vi uansett dele turgleden.

En tur ute i det fri passer for alle, en kan gå sammen ung og gammel, hele familien kan være med. Det koster ingenting, utstyret som trengs er absolutt overkommelig å skaffe seg, det viktigste er gode sko. Ei naturopplevelse sammen med andre, nye eller gamle venner, er vel verdt å ta med seg. Desemberlyset om morgenen eller på ettermiddag, blåtimen, er fantastisk flott å få med seg.

Ellers er det jo ikke tvil om at julevask og rydding også holder bygda i bevegelse før jul!
Ei riktig god førjulstid ønskes dere alle fra Ingrid, leder i Hedmark Bygdekvinnelag