Hopp til hovedinnhold

Nordland Bygdekvinnelag

Foto: Kristin Green Johnsen

Tradisjonsmat fra Nordland

Tove Helene Mosti Berg

Tradisjonsmat fra Nordland; Den perfekte gave til dåpsbarn, konfirmanten eller til det lykkelige brudepar


Kjenner du noen som skal konfirmeres til våren eller som skal gifte seg til sommeren, så er "Tradisjonsmat i Nordland" et flott gavetips.

Sulten på tradisjoner?

 

"Denne kokeboka er et resultat av Nordland Bygdekvinnelags innsamling av gamle matoppskrifter fra Nordland. Oppskriftene er samlet inn og skrevet ned av er medlemmene i lokallagene i fylket gjennom mange år. De er tidligere utgitt i hefteform.

 

En del av de eldste oppskriftene, og også den fra krigstida, kommer kanskje ikke til å bli brukt idag, men det er interessant å ha dem nedskrevet, i det minste for å vite litt om hva slags mat som ble brukt før i tida, og hvordan maten ble laget. Andre oppskrifter er høyst levende i dag og passer godt inn i moderne mattradisjoner. Oppskriftene varierer fra de helt store til 12 personer, med mye egg, fløte og smør, til de litt nyere og enklere til 4 personer, der det også tenkes på kalorier. 

 

Mat er godt, mat er trivsel, mat er nødvendig. Vel bekommen!"

(Nordland Bygdekvinnelag, 2010)