Hopp til hovedinnhold

Hedmark Bygdekvinnelag

Syrinsaft med sitron

SYRIN SAFT - DET ER TIDEN FOR DE SØTE GODE SMAKER.

Syrinsaft. 

Jo mer fargerik saft du vil ha, jo mer fargerike blomster trenger du. Dessuten påvirker syren du tilsetter hvordan fargen blir, og temperaturen når du koker saften.  Denne friske oppskriften bør du gi en dyp rosa saft, men husk at du kan få forskjellige resultater avhengig av mange faktorer.

 

INGREDIENSER

10 syrinblomsterklaser
5 dl sukker
5 dl sitronsaft, ca 10 sitroner
5 dl vann

SLIK GJØR DU 

Start med å riste av smuss, støv, krypdyr og andre ting fra syrinen. Fjern det meste av de grove stilkene, men du trenger ikke å ta av blomstene. Ha blomstene i en stor gryte og hell over vann, sitron og sukker. Varm opp på middels varme under omrøring til sukkeret er oppløst og væsken er i ferd med å småkoke. Sil av saften direkte og oppbevar den i en glassflaske,  bland med vann til servering. En del saft og tre deler saft. 

 

Velbekomme en munnfull av sommer.