Hopp til hovedinnhold

Hillestad Bygdekvinnelag

Tørre erter bløtlegges et døgn før de sås på et tynt jordlag

Tørre erter bløtlegges et døgn før de sås på et tynt jordlag

Her er de i farta

Her er de i farta

Erteskudd - med tørre erter, gule eller grønne, som utgangspunkt

Erteskudd - med tørre erter, gule eller grønne, som utgangspunkt

Mikrogrønt


Mikrogrønt - det høres vanskelig ut. La oss kalle det spirer - for det er jo det det er.


Og enklere enn dette kan det neppe gjøres: De fleste har en eske tørre erter i tørrvareskapet, grønne eller gule, spiller ingen rolle. Bløtlegges over natten og legges ut på et ca 2 cm tykt lag med jord i emballasje som du sikkert har overskudd av - f.eks plastbakker etter kjøtt, fisk eller grønnsaker. Er det hull i bunnen, bør den stå i en litt større, som er tett i bunnen.  Så fylles det på med litt jord, kanskje 1 cm eller noe slikt - ikke mye. Trykkes lett ned med håndbaken og sprayes med vann så det får litt fukt. Men det skal ikke svømme! Har du lett for å vanne for mye, bør du absolut så i maballasje med hull i bunnen, slik at vannet blir drenert vekk fra ertene. Sett det i vinduet og sørg for at det får litt vann når det ser tørt ut. Om en 14 dagers tid kan du fråtse i deilige ertespirer som smaker som sukkererter.


Ha det i salaten, på brødskiva, i omeletten eller der du ønsker.


Om du passer på å ikke klippe lenger ned enn til det nederste bladet på stilken, vil spiren vokse videre fra dette vekstpunktet og du får mer å høste om en ukes tid.


Om du vil ha en bedre forklart framgangsmåte: https://detgronneskafferi.com/2018/01/26/mikrogront-som-monner/

img_20201130_0001.jpg