Vellykket skolelunsj på Fagerheim skole
Tirsdag 15. oktober var det igjen tid for Nykirke Bygdekvinnelags skolelunsj
Gjengen som sørget for både god stemning og god lunsj. Foreleser i mat og helse ved lærerutdanninga på Bakkenteigen, Susanne Moen Ouff, fikk også være med. Hun representerte også organisasjonen Mat og helse i skolen, som har som formål å styrke fagområdet mat og helse i utdanningsløpet. Som relativt nyslått medlem i bygdekvinnelaget på Nykirke var hun imponert over arbeidet medlemmene la ned i å servere elevene lunsj, men også hvor takknemlige elevene var for maten de fikk servert, hvor tydelig de ga inntrykk av at de satte pris på besøket og ikke minst hvor mye frukt og grønt de forsynte seg med, og gjerne mange ganger.
Hans Olav Moskvil hadde sponset bygdekvinnelaget med egg, og når 100 elever og lærere kommer til lunsj, skal over 100 egg kokes, skrelles og deles eller knekkes og steikes til omelett. For de fleste går arbeidet unna med rutine og godt humør. I år hadde vi også med oss en gjest, Kari, som etter et helt yrkesliv som lærer på Røros synes det var kjekt å få være med søstera si Ellen og lage til skolelunsjen.
Etter et par timer er lunsjbuffeten klar, med pålegg for enhver smak, gode grønnsaker og sprø epler i biter. Nydelige blomster gjorde også bordet til en rein fest. Elevene var tydelig imponerte over det de fikk servert på lunsjbordet.