Ja til norske grønnsaker
På FN matvaredag er vi med å aksjonere for norske grønnsaker. Et samarbeid mellom Norges Bygdekvinnelag og Gartnerhallen. 8000 poser med grønnsaker til en grønnsaksuppe, vedlagt oppskrift og tips. Ble delt ut rundt omkring på nærbutikken her i landet i dag.
Slagendamene sto utenfor Kiwi Gauterød. Vi hadde 60 poser å dele ut, de forsvant på en time! Vi serverte også varm suppe, etter oppskriften på folderen som lå i posene. Mmm, det var godt, var det mange som sa. Det er Harald Osa, kjendiskokk. Den kan selvfølgelig varieres som man ønsker, bruk de grønnsakene du får tak i eller du selv har. Her kommer oppskriften;
Til 4 porsoner;
2 rødbeter
2 mellomstore løk
2 gulrøtter
2 mellomstore poteter
1 persillerot
2 blader grønnkål
En klype tørka timian
1 laubærblad
salt/ pepper etter ønske
Slik gjør du;
Vask og skrell grønnsakene. Skjær løk, rødbet, persillerot, gulrøtter og poteter i terninger. Fjern det grove av stilken på grønnkålen og skjær i tynne strimler.
Ha grønnsakene, unntatt grønnkål, over i kjele og tilsett vann så det dekker grønnsakene. Ha i timian, laubærblad og smak til med salt når det koker. La det koke ca. 15-20 min. til det er mørt. tilsett grønnkæl rett før servering.
Tips,
Server gjerne med godt flatbrød og en skje rømme i tallerknen. Du kan også ha i sprøstekte bacon skiver, pølsebiter rett før servering.
Rødbeter gir denne suppa en flott farge.