Foredrag om: Hvordan kan vi øke forbruket av norskprodusert mat?
Vivestad bygdekvinnelag inviterte alle bygdas kvinner og menn til en foredragskveld med temaet: Hvordan kan vi øke forbruket av norskprodusert mat? Foredragsholder var matkulturformidler Kari Martinsen fra Sande.
Leder Anne Ka ønsket alle velkommen og spesielt velkommen til kveldens foredragsholder Kari Martinsen. Hun sa også litt om hvorfor bygdekvinnene er opptatt av dette temaet før hun ga ordet videre til Kari.
Hun snakket om hvordan kan vi bli bedre til å spise norsk mat?
Hvordan velge norske råvarer i matvaregruppene frukt og grønnsaker, melk og meieriprodukter, fisk, kjøtt, egg og fjærfe. Hva finnes av merkevareordninger for norske råvarer? Norsk matkultur og et bærekraftig kosthold, hvordan henger det sammen?
Invitasjonen til foredraget ble delt ut i alle postkassene i Vivestad, men vi ble ikke flere enn 20 stk denne kvelden. Etter foredraget ble det servert eplekake med pisket krem, te og kaffe. Utlodning var det også, og gevinstene var lokalprodusert mat fra Vivestad og omegn.