Hopp til hovedinnhold

Andebu Bygdekvinnelag

Ramsløk

Ramsløk

ut på tur

ville vekster

vår veileder

Ville vekster

damene på tur

Ville vekster

undervisning ved dammen

ville vekster

strutsevingblad - "fiddleheads"

ville vekster

Ville vekster


29.mai var vi 12 bygdekvinner samlet for å lære mer om ville vekster. Vi startet med å gå en tur rundt i nærheten av møteplassen vår på Gulli. 

Vi var så heldige å få ha med oss Tora Teien, som har kunnskap om ville vekster og er en veldig flink pedagog.  Hun viste oss rundt i  nærområdet sitt og vi fant fort spiselige vekster langs veikanten..

Brennesle blei plukket og den blei senere brukt i suppe og omelett.

Stutsevinge fikk god innføring i og den vokser lags bekker og elver. Tora hadde plukket og forvellet strutsevingehoder for oss, fordi at de må plukkes akkurat når de kommer opp av jorda om våren. Disse kan brukes som grønnsak, i steden for brokkoli. Vi lagde en omelett med strutsevingehoder.

Ung Gjeiterams smaker som asparges. Vi smakte på den ute på tur og seinere hadde vi den i risottoen som blei lagd inne på bondestua etterpå.

Ramsløk fant vi også, den brukes som smaktilsettning der vi ellers bruker løk/hvitløk. Tora hadde laget kryddersmør med ramsløk, som vi smakte på. Ramsløkblomsten er også fin å bruke til pynt på maten.

Løvtannknopper kan brunes i stekepannen. Andre spiselig vekster som vi fikk høre om var: skvalderkål, syrer og granskudd. 

Vi blei delt inn i grupper hvor vi alle fikk oppgaver å lage forskjellige retter med ville veskster i. Dette blei godt mottatt og rettene blei gode på smak.