Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

inngangspartiet
kranstopp mm
bundekkende
bananbenken
sten og mose
karpedammen
hagegjengen

Dyrk selv gruppen på hagevandring i Ingjerds hage

Sesongens siste møte i Dyrk selv gruppen, gikk til Ingjerds hage. Ingjerd er smykkekunstner og hennes kreativitet og sansen for det vakre kommer virkelig til uttrykk i denne hagen som hun og mannen har anlagt og opparbeidet med egen innsats gjennom mange år. Det ble en spennende, kreativ og vakker kveld.

                                                                                                                                                                                               

sten og mose hagen

Vandringen startet i den Japansk inspirerte «Sten og mosehagen» Minimalt med jord gjør at her trives planter i Bergknappslekten som Sedum  Et lite springvann og vakre steiner, mose  og trær gjorde at vi virkelig følte oss hensatt til østens hagemagi.

   

Agaphantus Dronning Maud

Ingjerd hadde for mange år siden fått Agapanthus planter fra Skaugum som stammer fra Dronning Mauds hage. Noen av de vakre blå blomstene var der fremdeles og her står hun foran  Agapanthus Dronning Maud.

 

Kranstopp mm

 

 

 

Vi vandret videre på stien nedover i hagen. En gravemaskin hadde sørget for at en opprinnelig bratt skråning ble  lagt i terrasser – selv hadde de og fylt på med massevis av jord. I den bratte skråningen er det plantet bunddekkende planter. Spirea/Tor og Kranstopp/Stephanandra incisia Crispa, Magnoliatræ, Japansk lønn ,Hengeblodbøk, Hengehjertetre og pagodetre er plantet i bunndekket

 

 

På en av avsatsene er de i gang med å lage en dam, med en liten fjellbekk. vakre stener

 Dammen

 

Dammen har hun murt opp med stein med så fine fargenyanser 

 Til neste år skal dammen være ferdig.

 

 

Dammen og området rundt har fått navnet  «Øyafestivalen» - et friområde hvor hun eksperimenterer med alle slags stauder blant alle Kranstoppene.

øyafeastivalen 1

Øyafestivalen3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Her finner vi også Tyttebærplassen med store fine tyttebærplanter, noen hentet fra skogen og noen kjøpt.

tyttebær

Stien slynger seg videre under gamle frukttrær-ned til grønnsakavdelingen

 

Drivhus

 

Her står tre små drivhus. Ingjerd forteller: «Drivhusene stammer fra studentene mine på HDK Høgskolen for Kunst og Design i Gøteborg, i forbindelse med 175 års jubileet for skolen. 13 drivhus ble montert i bakgården til Røhsska museum- ett til hver student som brukte det til å montere sine smykkeprosjekter. Etterpå ble de solgt, bl.a. til meg» . Det å skape noe handler om vekst og drivhuset var et symbol på det. I drivhusene dyrkes det bl.a. tomater, agurker, paprika og chili.   

Vi går videre opp til huset igjen og kommer til Rhododendron hagen, opparbeidet trinn for trinn gjennom mange år. Den var fin nå, men med Rhododendronbuskene i fult flor må denne hagen være et syn. En lite oase var det med flere sitteplasser,en liten Karpedam og den nye bananbenken.

rondodendronhagenbananbenk2

I skråningen på  vestsiden av huset var det plantet Alunrot.

alunrot

Til sist ble vi introdusert for Ingjerds nye prosjekt  - en «Dufthage» - med Villkaprifol som den første besnærende duften i denne  hagen.

Hagevandringene var avsluttet og nå kom vi inn i Ingjerds hus som sto i stil til hagen -det var spennende, vakkert og annerledes- og vi ble servert  eplekake og kaffe i vinterhagen.  Som avslutning på kvelden fikk vi være med ned i verkstedet der hun lager smykkene sine. Ingjerd inspireres av natur og vi fikk se vakre, flotte, artige og kreative smykker som hun lager. Og for oss som ikke visste det - vi fikk også vite at Ingjerd var den som laget medaljene til OL på Lillehammer – og nå fikk vi beundret disse medaljene på nært hold – det var artig. 

 Dette var virkelig den flottesate  avslutningen vi kunne tenke oss på en  fin sesong for gruppen – Vi har veldig ulike hager/ dyrkningsområder, ulike  muligheter og kompetanse men vi er alle glad i å se det vokse og gro og vi lærer av hverandre. I disse tider er det å dyrke selv virkelig satt på agendaen – og hver og en av oss i gruppa bidrar til det hver på vår måte.  Takk for denne sesongen – nå får vi gå litt i dvale –  men om ikke  lenge er vi er i gang igjen hver på vår kant – og så samles vi til våren.

Vi takker Ingjerd for en deilig kveld

Helt til slutt. Ingjerd kommer på vårt møte på Hasselbakke den 9 november for å fortelle om hagen sin og om hvor hun henter inspirasjon fra til smykkene sine.   Det er ikke noe å lure på - det bare å komme. Vi sees!!