Eftasverd ble på Hasselbakken 10.februar 2023
For de som er ukjent med "Eftasverd" så er ordet satt sammen av efta - "aften, ettermiddag" og verd - måltid, bedre kjent som ettermiddagsmat. Eftasverd var et enkelt måltid som kunne vare en halv times tid, før siste arbeidsøkt på gården. Selv om serveringen var enkel var den veldig viktig, når man hadde lange arbeidsdager som kunne strekke seg over tolv timer.
I Asker Bygdekvinnelag har vil beholdt denne bygdetradisjonen, selv om arrangementet denne kvelden ikke kan kalles enkelt verken når det gjelder maten som serveres, innholdets form og varigheten. Eftasverd ble en skikkelig fin "årsfest". Det ble servert nydelig spekemat med tilbehør og øl og dram. Vi hadde hele kvelden til rådighet i Frivillighetens hus på Hasselbakken midt i Asker sentrum.
Ivar Skjulestad (som jo er ekte sørlending) viste flotte lysbilder og fortalte om spennende seilskutefart på Sørlandet. Han deklamerte også engasjerende "Terje Vigen".