Er dette bra tror du?
Full aktivitet
Mat må en ha
og- litt varmt og drikke
Litt av en fangst
Eplemosarbeidere på kjøkkenet til Lisbeth
Her skal det bli eplemos
og her - ristes havregryn
Så er det tid for å nyte resultatet av to dagers aktivitet
vi kastet på stikka
her er det helt jevnt -
Unni foretar premieutdelingen
Oppe!!!
Vær forsiktig da !
på vei opp til de fine eplene på toppen

Epleaktiviteter med innvandrergruppa

I løpet av oktober og november har vi tradisjonen tro hatt med en gruppe innvandrere på epleaktiviteter.

I begynnelsen av oktober hadde vi med ti elever, både kvinner og menn, fra folkeuniversitetet,  på eplehøsting i hagen til Inger Ann. Eplene ble høstet og sortert, tempoet var høyt, og vi brukte mye kortere tid enn beregnet. Da hadde vi muligheter til litt lek og morro, og vi kastet blant annet på stikka. Det var populært. Ekstra artig ble det da en av damene var den som kom nærmest stikka, og så ut til å gå av med seieren.  Den aller siste mannlige  deltakeren, klarte likevel å redde mennenes ære, da hans 5 øring la seg pent opp på den som var ledende . Til stor begeistring ble det utropt to vinnere, som på premieutdelingen fikk overrakt hvert sitt krus, hentet i  kjøkkenskapet til Inger Ann.

Den 26 oktober var den samme gruppen tilbake, denne gangen på kjøkkenet til Lisbeth, der det ble laget eplemos.  8 elever, lærer Karen og 5 bygdekvinner deltok . Det var en særdeles arbeidsom og positiv gruppe, og det ble skrellet, skåret opp og kokt flere liter fin eplemos. Det ble ristet havregryn, pisket krem og laget tilslørte bondepiker. Lærer Karen oversatte til " bondejenter i hijab".

 Også denne dagen fikk vi litt tid til overs som ble brukt til lek. "Følg lederen"  sørget for at konkurranseinstinktet ble vekket og latteren runget. Vi avsluttet med  kaffe og dessert, som selvfølgelig var "Tilslørte bondepiker ". Det var nok eplemos igjen til at alle fikk med seg litt hjem. To nye fine "epledager" var over.

Bli medlem