Hopp til hovedinnhold

Asker Bygdekvinnelag

MÅNEDENS MIDDAG


Mitt forslag til månendens middag nå i august er brun lapskaus.  Nå kan vi fråtse i gode norske rotgrønnsaker, som er perfekte til lapskaus!


 

BRUN LAPSKAUS - til 4 personer

800 gr. storfekjøtt

ca. 1 liter vann

1 kjøttbuljongterning

1 kg poteter

4 middels store gulrøtter

1 persillerot

1 purre

salt/pepper

smør til steking.

Skjær kjøttet i forholdsvis små terninger og stek det i små porsjoner i smør til det blir brunt.  Ikke ha for mye i pannen av gangen, da har det lett for å bli kokt istedenfor stekt.

Ha kjøttet over i en kjele og la det koke opp i vannet tilsatt en buljongterning.  La det trekke ved svak varme til det er mørt.  

Vask og rens grønnsakene, del dem i terninger, purren i ringer.  Ha alt opp i kjøttkjelen og kok lapskausen på middels varme til grønnsakene er møre.   Rør forsiktig av og til og pass på at lapskausen ikke svir seg.

Smak til med salt og pepper.  Hakket kruspersille eller gressløk has i til slutt.

Server med flatbrød, gjerne hjemmebakt!

 

Til dessert foreslår jeg rørte rips med vanlijesaus.

 

Vel bekomme!