Kurs i takkebakst Del 2
Bakke Bygdekvinnelag fulgte opp suksessen fra lefsekurset før jul, med to nye kurskvelder i takkebakst i februar 2018. Kurset blei holdt på skolekjøkkenet på Skotselv skole. Lokalleder Aud Stormoen har stått for tilrettelegging av kurset.
Første kurskvelden underviste to av lagets medlemmer, Karin Sveaass og Gunvor Næss, i bakst av to typer flatbrød. Andre kurskvelden lærte Gunvor bort hvordan hun lager potetlomper.
Kurset var åpent for alle. Av de 14 deltakerne, var det 4, hvorav en mann, som ikke var medlemmer i Bakke Bygdekvinnelag
Andre kursdagen stod potetlumpe på programmet. Kursinstruktør var nok en gang Gunvor Næss. Hun viste og forklarte på en grundig måte hvordan deigen skulle lages. Bjørg Grøstad hadde med 12 kg uskrelte, kokte poteter som vi startet kurskvelden med å skrelle og male. Potetene bør kokes med skallet på for å beholde stivelsen. Vi blei inndelt i 4 arbeidsgrupper. Hver arbeidsgruppe laget sin deig.
Bildetekst:
Karin forklarer hvordan hun lager deigen til Møljeflatbrød.
Deigen består av fint hvetemel, vann og salt.
Foto: Birgit Midtgård
Bildetekst:
Gunvor viser hvordan hun lager deig til flatbrød med sammalt rug
og sammalt hvete.
Foto: Birgit Midtgård
Bildetekst:
Det ser lekende lett ut når Karin kjevler ut flatbrødleiven.
Lisbeth (t.v.), Eren og Bjørg G. følger nøye med.
Foto: Birgit Midtgård
Bildetekst:
Rune og Ragnhild har dreis på kjevlinga.
Foto: Birgit Midtgård
Bildetekst:
Så gikk lyset!
Lisbeth lot seg ikke stoppe i flatbrødbaksten og hadde hodelykta klar.
Foto: Birgit Midtgård
Skrevet av: Birgit Midtgård