Baking på den gamle måten
Lukten av nystekt brød legger seg over gårstunet, nå skal det bli godt med nystekt brød med smør på.
Det har nå vert fyr i ovenen i to timer og den er snart klar for å rense ut glødene og gjøre den klar til å bake brød. Deigen er blit laget samme dagen og står nå til første heving.
Det var syv glade damer som står klare på jønneberg for å bake brød i en steinovn, og Liv-Birgit Ulvenes står klar i døren på bakestua og ønsker de velkommen.
Ovnen er varm og brødet er ferdig hevet, nå er det å få baket det ut og la det heve litt til. Så skal det i ovnen. Det kan være en liten kunst å få lagt det inn, en skal jo få plass til mange brød og en kake. Med tungen rett i munnen blir alle brødene lagt varsomt inn i ovnen med en brødspaden. Dette skal bli godt.
Når en skal skjekke om brødete er ferdig skal en banke de på undersiden og da skal det høres holt ut, og skorpen skal bli sprø. Og den den lyden er som musikk i våres ører.
Brødene er klare og nå skal det nytes.
Takk for en koselig dag