Hopp til hovedinnhold

Bø Bygdekvinnelag

Dans dans sa kua..

Den 14. mai blei kuene på Gravjord i Bø slept ut på beite, til stor begeistring for alle som kom på besøk.

Da Kurompa Samdrift åpnet dørene for å slippe kuene, kom over 400 personer til gårs for å se på når kuene blei slept. Og jubelen satt løst da de første dyrene kom dansende ut døren. Rundt 60 dyr skulle komme ut i dag, og selv om de står på løsdrift så er det glede og dans når de kommer ut for første gang etter vinteren. 

Bygdekvinnelaget solgte sveler som kom rett frå takka og bondelaget kom med pølser som blei grillet, de var sponset av Gilde og Tine stilte med Sjokolademjølk til alle som ville ha. Det var så klart mjølk rett frå tanken som alle kunne få. Bålpannen stod klart, og på toppen av den hang det en kaffekjele som det putert nykokt kaffe av. Hær skulle det det være noe for en vær.

Før dyrene blei slept kunne alle gå inni fjøset og se og hilse på alle dyrene. De som ville kunne gå å se på den Mekaniske budeien (Mjølke roboten), et fjøs kan være ganske avansert det også. 

Det var også en natursti alle kunne gå og hestesko kasting. 

Dette er en koselig tradisjon som vi håper kommer til å vare i mange år fremover. Takk for alle som kom og så ses vi til neste år.