Hopp til hovedinnhold

Bø Bygdekvinnelag

Førstehjelpskurs med Røde Kors

1001, 1002, 1003 og så videre. Hær skulle en få prøvd seg på liv redene behandling. Hjerte Lunge Redning Også kjent som HLR er noe alle burde kunne.

Den 28 februar stilte Røde Kors opp på Speiderhuset i Bø for å lære bort førstehjelp til bygdekvinene. 13 damer møte opp og var klar for å lære. Først var det en teori del og så fikk alle de som ville prøvd seg på å redde en voksen og en barne dukke.

Hjerte lunge redding er viktig å kunne, du kan redde liv ved å ha denne kunnskapen. Mange bedrifter har dette lagt inn i sitt system slik at alle annsate skal kunne utføre hjerte lunge redning, men vis en ikkje har fått et kurs, går det ann å høre med sin bedrift eller organisere et kurs gjennom sitt lokallag. Slik som vi gjorde. Røde Kors stilte opp med alt utstyret og det var en lærerik kveld. 

Det viktigste er ikke å gjøre alt riktig, men å gjøre noe.
Røde Kors

Ønsker en å lære mer kan en gå inn på nettsiden til Røde Kors eller ta kontakt med de. På nett siden til Røde Kors kan en finne nytting informasjon om hjerte lunge redding. Hær står det punkt for punkt for hva en skal gjøre, og en video helt til slutt. Det kan alltid være lurt å ta en liten blikk på dette en gang i blant. Slik at en har en liten kompetanse på hva en skal gjøre vis uhellet er ute. 

En stor takk til Røde Kors som stilte opp.