Sommeravslutning på Jønnebu
Det var en koselig kvel hos Aslaug Farnes, med mat og kaffe og kake.
Tirsdag den 18. juni var bygdekvinnelaget sammlet på Jønnebu seter for en koselig avslutning før sommeren. Når vi kom opp hadde Aslaug FArnes laget en nydelig spa, og etter å ha spist var det klart for en liten spasertur. Der Aslaug Farnes fortalte litt om historien rund de forskjelige plassene på Lifjell. Der en av historiene var at det så kjente solskinsdalen enkelig heiter kalvelian. Solskinsdalen kom fra en speidergruppe som haddde vert på tur der, og bare hadde hat en dag med fint vær. Ellers vardet bare stygt vær, de hadde sagt at de aldri skulle dit igjen og etter det var bare en dag med sol, kalte de den for solskinsdalen. Så det er mye tilfeldigheter som setter navn på plasser.
Når vi var tilbake var det på tiden med kaffe og kakke. Hær stilte Anne Grethe Hegnastykket opp med en rabarbra kake (Oppskriften kommer lengre ned i teksten). Mens vi satt og koste kånn fortalte Marit Rukke Ingvaldsen om plantefarging. Ho viste frem noen planter og hvilken farge det blei, og at det er best å plukke plantene på fjellet. Dette på grunn av at disse plantene hadde fått mest sol og var sterkere i fargene, det var også best å plukke de før sankthans. Så da blei det fortgang i planleging av plantefargekurs, så første del av kurset er allerede den 25 og 26 juni. For medlemer er det lagt ut på arrangsamanger både på facbook og på bygdekvinnelaget sine sider. Det er påmelding fortløpende. Det var dagens reklame.
Takk for en koselig kveld og god sommer.
Så til oppskriften på rabarbra kaken.
360 g smør
360 g sukker
360 g hvetemel
8 egg
4 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
Sukker og kanel til rabarbran og hakket mandler på toppen
4-6 stilker rabarbra kuttet i biter
Langpanne
Vask rabarbra og kutt i biter, bland dette inn sukker og kanel og la stå mens du lager deigen.
Rør smør og sukker kvitt, bruk romtemperert smør. Rør inn et og et egg, sikt inn hvetemelet, bakepulver
og vaniljesukker og bland sammen til en jevn masse. Røren helles over i et bakepairkledd form.
Dytt bitene av rabarbran ned i kaken, dryss på sukker og mandler på toppen. 180 grader i ca. 35- 50 min.
Avkjøl og nytes.
Oppskriften til rund form: https://krem.no/hjem/lettvint-rabarbrakake/