Ull, ull og mere garn

En kan vel aldri få nokk garn? En sier ofte til seg selv at en ikkje skal kjøpe noe mer garn, før en har strikket opp det en har. Noe som aldri funker, for hær står 13 kreative damer som gleder seg til å se på all den fine ullgarne som Telespin spinner. Spinneriet ligger i Midt- Svartdal, en stille og rolig plass, bare bjøllene til geitene kan en høres. Inne i spinneriet møter vi vegger med fargerikt garn, vevde tepper og ferdig strikket plagg. Og lysten på mer garn øker. 

Vi treffer på en hyggelig dame som forteller kån litt om historien om Telespin. De er et aksjeselskap som blei startet opp i 2008. De ville skape et garn som var lokalt og miljøvennlig. Frem til høsten 2011 stod maskinene og spinneridriften i geitefjøset, men i 2012 åpnet de et nytt og moderne spinneri på gården. Da ble det mulig å øke produksjonen og de fikk åpnet egen butikk med salg av garn. Ikke minst fikk geitene igjen tilbake fjøset sitt!

Etter litt historie fikk vi se selve spinnerie, dette var spenans. Det var ikkje så stort, er jo landes minste spinneri. Vi fikk også en forklaring på hvor ullen startet fra produseneten til den blei til garn. Og det var litt av en prosess fra vasking til ferdig garn. Spenans var det og på slutten fikk vi servert kake og kaffe. Og i bilen på veg heim låg det noe vakre nøster med garn..

Takk til damene på Telespin for at vi fikk komme  

https://www.telespinn.no

 

Bli medlem