Lettkokt grøt fra Den Sorte Havre og Vulkanhonning fra Brandbukampen!
Lettkokt grøt fra Den Sorte Havre og Vulkanhonning fra Brandbukampen!
Johan Anstensrud fra Den Sorte Havre
Johan Anstensrud fra Den Sorte Havre
Verdens eneste havregryn fra Svarthavre
Verdens eneste havregryn fra Svarthavre

Havregrøten var kjempepopulær!

Tirsdag 21. november hadde vi besøk av Johan Anstensrud, produsent av Den Sorte Havre på Bergslia. Vel 25 hadde møtt opp og fikk høre om hvordan det hadde seg at de på Tveter gård i Østfold begynte å produsere svarthavre, et urkorn som stammer helt tilbake til vikingtiden og mest  sannsynlig er verdens sunneste havregryn. Tidligere på dagen hadde vel 70 heldige fått smake havregrøten på SPAR i Brandbu.  

Vi fikk smake både havregrøt på lettkokt havregryn og på grovere steelcut havregryn, begge typene smakte veldig godt. Vi kunne smake til med vulkanhonning fra birøkter Anders Bjerke-Egge. Det ble også servert hjemmebakte havrekjeks laget på havregryn fra Den Sorte Havre, og disse smakte også søtt og sunt!

Johan Anstensrud kunne fortelle at folk etterspør spesialiteter og det gjør at det har åpnet seg helt andre muligheter til å komme inn i butikkhyllene enn for bare få år tilbake. Han har klart å komme inn med produktene fra Den Sorte Havre og selger nå sannsynligvis verdens mest sunne havregryn i flere hundre butikker. Han har fått med seg flere bønder i Østfold til å dyrke svarthavren og maler all havren på ærverdige Tysse mølle på Osterøy. Målet til Anstensrud er ikke å produsere mest mulig havregryn, men å lage det aller beste havreråstoffet i verden!

Vi finner havregrynsproduktene også hos SPAR i Brandbu, og der sto Bitten og Ingeborg med smaksprøver av grøt tidligere samme dag. Tilsammen kom over 70 av butikkens kunder innom dem for å smake på grøten og det ble to hektiske timer med utdeling av smaksprøver av sunn  norsk mat!

Bli medlem