Hopp til hovedinnhold

Brandval Bygdekvinnelag

Beskjæring av trær

20.04.2022 hos Liv og Stein Helgeneseth.

Tema på vårt aprilmøte var beskjæring av trær. Grendekvinne i grend 3, Kate Toril Hansrud hadde fått Stein Helgeneseth til å være vår læremester.

Vi ble ønsket velkommen til Helgeneseth. Stein startet med å vise oss forskjellige greinsakser og andre redskaper som han bruker til beskjæringen før vi gikk inn i hagen hvor det var solbær-, rips-, plomme- og epletrær. Vi fikk en grundig opplæring i hvordan de forskjellige trærne skulle beskjæres. Det kom mange spørsmål fra flere av de fremmøtte og de som ønsket det fikk prøve seg på beskjæring. Nå er vi klare for å ta grep i egne hager.

Toril takket for at han ville ta i mot oss og ga han boka: Poteten - tilbake på matbordet. 

Etter beskjæringen forflyttet vi oss til utestua i Leppenga hvor Grete Morønning sto klar med varme wienerpølser med tilbehør og drikke. Det var godt med noe varmt da vi var litt kalde etter å ha stått ute. Det ble også servert muffins og kaffe.

Info v/leder Guri Gjølstad Røhnebæk: Takkekort fra Røde kors for pengene vi ga til Ukraina, vellykket avvikling av Regionmøte, Hyggekveld ved omsorgsboligene på Roverud og Lefsekurs. Kommende arrangement: Fottur i nærområdet - Bråtaberget (10.5.), Plante-/staudeauksjon (24.5.), Grøtsalg, bunadparade og gammeldags klesvask på tundagen på Skineb (11.6.), Sommertur til Roseslottet (juni).

Rønnaug Børresen hadde fått henvendelse fra fotballgruppa i Brandval idrettslag om vi også i år kan stille med 60 liter havrevaffelrøre og noen medlemmer som kan være med å skjære frukt for salg i forbindelse med Brandval cup (21.5.). Dette er et samarbeid vi har hatt i mange år som vi ønsker å fortsette med.

Det var en snakkesalig gjeng som koste seg sammen denne kvelden. Vi avsluttet kvelden med å synge Blåveispiken.