Ingredienser til fisk i skjell
Her er resultatet av vannbakkels - fine ble de
Vi vispet krem med den gamle bordvispen

Tradisjonsmat / matkveld på Roverud skole

På planen for februarmøter stod «Tradisjonsmat/matkveld». Grend 3 var ansvarlig og hadde forberedt en enkel rett og kake: Fisk i terteskjell og vannbakkels.

Terteskjell var en vanlig forrett i bryllup, konfirmasjoner og andre festligheter på 60 til 70-tallet. Den hvite sausen som vi bruker i terteskjell kommer fra den franske bechamelsausen (melkebasert saus med mel- og smørjevning). I Henriette Schønberg Erkens kokebok fra 1939 finnes det mange oppskrifter på varme og kalde småretter til terter, tarteletter og butterdeigskjell. Som fyll er anbefalt stuing av fisk, grønnsaker eller kjøtt, sopp, asparges mm. I Gyldendals store kokebok fra 60-tallet er det også mange oppskrifter til terteskjell. På 70-tallet måtte terteskjellene vike plassen til nye mattrender som pizza og taco. Vi tilbereder terteskjell i dag også med nye vrier på fyll. Hva som helst kan fylles i et terteskjell, men hvit saus med sjømat er nok klassikeren. (utdrag fra en reportasje funnet på internett)

18 positive og ivrige damer møtte opp på Roverud skole. Der fikk vi låne skolekjøkkenet. En fin arena for felles matlaging. Tilberedningen av fisk i skjell og vannbakkelsbakinga gikk unna i en fei med livlig og munter prat. Det ble et velsmakende måltid og gode vannbakkels til kaffen.  Bygdekvinnelaget skal delta på "Kraftak mot kreft"  i mars og i den forbindelse informerte vår ansvarlige Mona T. om aksjonen om hva pengene skal gå til i år. Det skal blant annet gå til kreftformer som lunge-  og bukspyttkjertelkreft som få overlever, forskning som kan bidra til at flere overlever og gode omsorgstilbud for pasienter og pårørende.

Kvelden ble avsluttet med info fra leder Guri og loddsalg.

Bli medlem