Tundagen på Brandval bygdetun, Skineb

Årets tundagen, 08.06.2019, trakk mange besøkende.

Brandval historielag arrangerer hvert år tundag på Brandval bygdetun, Skineb. Brandval bygdekvinnelag står for salg av rømmegrøt og utstilling med forskjellige temaer. I år var det 60-70 åra som var tema.

Tundagen ble åpnet ved at Brandval skolemusikk kom marsjerende fra skolen til bygdetunet, flagget ble heist og skolemusikken holdt en liten konsert.

Husene på tunet var åpne slik at de besøkende kunne se hvordan det var i «gamle dager». Det var filmfremvisning, utstilling av gamle bilder, salg av diverse bøker som historielaget har utgitt og gjenstander laget av never. I tillegg ble det demonstrert heimebrenning. Gamle leker som Ta den ring, Bro bro brille osv. ble vist, og det var mulig å konkurrere i dart, hestesko- og stikkekasting.

Brandval bygdekvinnelags medlemmer hadde funnet frem mange fine gjenstander og klær til årets utstilling.

I forbindelse med tradisjonsmatskolen hadde vi åpent kurs i flatbrødbaking. Rigmor Hauger demonstrerte hvordan flatbrød bakes, og de som hadde lyst kunne få prøve seg på kjevling og steking. De fleste valgte å få det demonstrert denne gangen, og mange ville ha oppskrifta som vi hadde kopiert opp.

Vår kortreiste rømmegrøt fra Drengen gårdsysteri og flatbrødet stekt på tunet gikk unna i en fei.

Berit Sternberg hadde med egenprodusert fenalår som hun serverte smaksprøver av sammen med det kortreiste flatbrødet. Det var mange som ønsket tips om hvordan de kunne lage sitt eget fenalår.

Det ble et vellykket arrangement for både Brandval historielag og Brandval bygdekvinnelag. Værgudene var til og med på vår side så regnet kom ikke før arrangementet var slutt.

 

 

Bli medlem