Hopp til hovedinnhold

Dagali Bygdekvinnelag

Festmiddag

Festmiddag på Borgerstua.

Historiske rom

Historiske rom

Inngangspartiet og trappeoppgang.

Resepsjonen.

Resepsjonen.

Vi ble tatt godt imot av Birgit opprinnelig fra Dagali, nå Bakke BK

Salgsbod i det blå kjøkkenet

Salgsbod i det blå kjøkkenet

Lysbildeforedrag om Bakke BK sine aktiviteter de siste årene.

Lysbildeforedrag om Bakke BK sine aktiviteter de siste årene.

Utstillinger

Utstillinger inne og ute.

Kjøttsuppe med erter og byggryn

Vi fikk servert kjøttsuppe med erter og byggryn.

Banken

Banklokale som er åpent en dag i uka!!!!

Ovner fra Hassel jernverk.

Noen av ovnene fra Hassel jernverk.

Staudebedet.

Høst i staudebedet som Bakke BK har plantet.

Dagali BK 70 år på jubileumstur


Turen gikk til Borgerstua i Eggedal ; et familiedrevet hotell med intim atmosfære. Dagen etter gikk turen til Skotselv til Duvelgården og høstmarkedet. Der var Bakke BK svært synlige og aktive.

Det var  6 av lagets 10 medlemmer som ble med på turen 20./ 21.sept. Vi hadde lenge gledet oss til å sette oss ned og nyte en treretters festmiddag. Den smakte fortreffelig. Vi bodde på et sted som tidligere hadde vært skysstasjon med sine historier og atmosfære. Måltidene er en stor del av totalopplevelsen.

Vi våknet opp til en strålende høstdag som fikk sommertemperaturer denne dagen. Etter en lang og god frokost gikk turen videre nedover Sigdal. Det var fantastisk å se jorde etter jorde der bøndene var i full sving med den siste slåtten for i år. Det ble  baller for grass og halm i hopetall. Sigdal er Eventyrdalen, men vi lot museum være museum. Vårt mål var høstmarkedet på Duvelgården i Skotselv. Birgit (barnefødt i Dagali) og Ingar Midtgård tok godt i mot oss. De er aktive i henholdsvis bygdekvinnelaget og Duvelgårdens venner. Det var disse lagene som arrangerte høstmarkedet.

Duvelgården består av kulturhistoriske bygninger som utgjør et lite bygdetun. Et imponerende dugnadsarbeid er lagt ned for å bevare historien om Hassel jernverk, skomakerverkstedet, smia  og nå er de i gang med å ta vare på et gammelt snekkerverksted og alt det det inneholdt.  Stedet er et populært samlingspunkt med mange aktiviteter hele året - "vern gjennom bruk".

Vi gratulerer Bakke BK med deres 90 års jubileum i år. De viste til stor aktivitet gjennom mange år - ikke minst på denne lørdagen. Det var laget til utstillinger inne og ute, og bildeforedrag fra de ulike aktivitetene de har holdt på med opp gjennom årene. De hadde salg av forskjellige spiselige produkter. Vi fikk servert kjøttsuppe etter en gammel oppskrift med erter og byggryn. Denne kjøttsuppa blir laget hvert år til glede for mange. Takk for god mat!

Vi takker for en fin dag i historiske og fine omgivelser som viste seg fra sin beste side på denne flotte høstdagen.