Hopp til hovedinnhold

Dagali Bygdekvinnelag

lammerull

Lammerull

slagside

slagside, tørrsalta 1 døgn.

oppskåret slagside til fyll i lammerullen

Kjøttet rulles sammen og festes med store"kappenåler".

Kjøttet rulles og festes med store " knappenåler".

På med" strømpe".

Et klede rundt rullen, ny stømpe, klar for å trekkes i vann.

Rulle/syltepresser.

Rulle/syltepresser.

Ivrige damer.

Ivrige damer.

Tradisjonsmatskolen - lage lammerull.


Her ble det laget lammerull uten bruk av nål og tråd.Gunhild Brun fra Fjellsmak i Uvdal var lærer for kurset.

Lørdag 26.okt ble det arrangert kurs i å lage lammerull. Det var god oppslutning om kurset. 14 damer ga seg i kast med slagsider, svorpulver, krydder og løk. På en-to-tre ble det ble den ene rullen etter den andre ferdig. Tilslutt hadde vi laget ca 25 stk. Koking/trekking  og pressing av rullene må hver enkelt gjøre hjemme hos seg sjøl etter å ha ligget på kjøleskap/rom i ca et døgn.

PS. Bruk av "knappenåler" - husk å telle hvor mange nåler som ble brukt på rullen, dette for å være sikker på at alle blir tatt ut igjen!