lammerull
Lammerull
slagside
slagside, tørrsalta 1 døgn.
oppskåret slagside til fyll i lammerullen
Kjøttet rulles sammen og festes med store"kappenåler".
Kjøttet rulles og festes med store " knappenåler".
På med" strømpe".
Et klede rundt rullen, ny stømpe, klar for å trekkes i vann.
Rulle/syltepresser.
Rulle/syltepresser.
Ivrige damer.
Ivrige damer.

Tradisjonsmatskolen - lage lammerull.

Her ble det laget lammerull uten bruk av nål og tråd.Gunhild Brun fra Fjellsmak i Uvdal var lærer for kurset.

Lørdag 26.okt ble det arrangert kurs i å lage lammerull. Det var god oppslutning om kurset. 14 damer ga seg i kast med slagsider, svorpulver, krydder og løk. På en-to-tre ble det ble den ene rullen etter den andre ferdig. Tilslutt hadde vi laget ca 25 stk. Koking/trekking  og pressing av rullene må hver enkelt gjøre hjemme hos seg sjøl etter å ha ligget på kjøleskap/rom i ca et døgn.

PS. Bruk av "knappenåler" - husk å telle hvor mange nåler som ble brukt på rullen, dette for å være sikker på at alle blir tatt ut igjen!

Bli medlem